JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forsvaret må slutte å sette ut renholdet til private, krever ATO

Arbeidstakerorganisasjonene mener Forsvaret må slutte å sette ut renholdet til private etter at en bygning måtte stenges på Skjold leir på grunn av helsefare.
KRITISKE: Torbjørn Bongo, leder i Norges Offisersforbund og Tom Rune Klemetsen, leder i NTL Forsvaret (til høyre).

KRITISKE: Torbjørn Bongo, leder i Norges Offisersforbund og Tom Rune Klemetsen, leder i NTL Forsvaret (til høyre).

Bjørn A. Grimstad

Slik FriFagbevegelse tidligere har omtalt, mener Arbeidstakerorganisasjonene (ATO) mener at det over flere år er kommet klager over renholdstjenestene og blitt dokumentert mangelfullt renhold, uten at det har fått konsekvenser for leverandøren, skriver VG.

Tjenestemannslaget, Norges offisers- og spesialistforbund, Befalets fellesorganisasjon, Krigsskoleutdannede offiserers landsforening, Fellesforbundet og Parat forsvar sendte i april et felles krav til forsvarssjefen og sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon om at de må tilbakeføre renholdstjenestene i Forsvaret.

p

– Vi kritiserer ikke renholderne, men det systemet de er satt inn i, sier leder Tom-Rune Klemetsen i Norsk Tjenestemannslag Forsvaret til VG.

Forsvarsbygg ble i 2014 pålagt å sette ut renholdet til private for å redusere kostnader.

Talsperson for Forsvarssjefen, Roar Wold, skriver i en epost til VG at de ikke har planer om å tilbakeføre renholdet internt. De opplyser at de vil fortsette å anskaffe renholdstjenester basert på konkurranse i det sivile markedet.

Warning
Annonse
Annonse