JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sjefer på flyttefot

Mannlige sjefer er mer innstilt på å flytte for å få drømmejobben enn sine kvinnelige kolleger.

To av tre mannlige sjefer kan tenke seg å flytte dersom de får et jobbtilbud som er interessant nok. Bare annenhver kvinnelig leder kan tenke seg det samme.

Det viser en undersøkelse som lederrekrutteringsfirmaet Transearch har gjennomført.

Hensyn til barna

Spørreundersøkelsen er gjennomført blant 463 svenske ledere i forskjellige bransjer.

Kvinnenes begrunnelse for hvorfor de ikke vil flytte, er først og fremst hensynet til barna.

En annen hindring er partnere som trives i sin nåværende jobb, og som vil få problemer med å skaffe seg tilsvarende jobb på et nytt sted.

Hensyn til foreldre

Nesten hver tiende kvinnelig sjef – men bare hver tjuende mannlige sjef – svarer også at eldre foreldre som krever tilsyn, er en av årsakene til at de ikke ønsker å flytte.

Andre faktorer som påvirker viljen og lysten til å flytte for begge kjønn, er jobbmuligheter for ektefelle, geografisk plassering, et bysentrum med tilgang til restauranter og butikker samt skole- og kulturtilbud.

Kvinner vil pendle

Undersøkelsen, som er publisert på det svenske nettstedet Ledarna.se, viser imidlertid at kvinner er mer villig enn menn til å pendle dersom de tilbyd en interessant jobb et annet sted.

Hver tredje kvinnelige leder kan tenke seg å pendle så langt som 10 mil i tjenesten dersom jobben er interessant nok.

Bare hver fjerde mannlige sjef svarer det samme.

Eldre vil flytte

Flytteviljen er størst hos de eldste sjefene. Åtte av ti leder født før 1949 vil overveie å flytte ved et godt jobbtilbud.

Seks av ti som er født på 1960- og 70-tallet svarer det sammen, mens sju av ti som er født på 1980-tallet sier de kan tenke seg å flytte dersom de får et interessant jobbtilbud. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse