JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skal kurse 2000 i kriminalomsorgen

I løpet av de kommende årene skal 2 000 ansatte i kriminalomsorgen få løftet kompetansen.

morten.hansen@lomedia.no

”Hver enkelt skal bli faglig styrket for å utnytte sine ressurser best mulig på jobben.”

Kompetanseløftet i kriminalomsorgen er en obligatorisk etterutdanning for alle fengsels- og friomsorgsansatte. Fengselsetjenter, verkstedsbetjenter, miljøterapeuter og sosionomer som skal på kurs på KRUS (Kriminalomsorgens utdanningssenter).

- 2 000 deltakere skal gjennom etterutdanningsløpet som går over tre dager på KRUS, en dag på deltakerens avdeling, og to dager regionalt, sier Marthe Halvorsen Kjærstad, fagansvarlig ved KRUS.

Lære av hverandre

I løpet av 2015 vil kompetanseløftet være gjennomført. Halvorsen tror at det i tillegg til høyere kompetanse, også vil bli større bevissthet på ulikheter og likeheter i etaten.

- Jeg tror det er viktig å samle ulike grupper med ansatte. Ikke minst for å tydeliggjøre at de forskjellige deltakerne jobber i samme etat. Det handler om å lære om og av hverandre, og se og høre hverandre, sier Kjærstad.

Utvikle videre

Arbeidet med en videreutdanning startet i 2007. I fjor vår ble de første brikkene i kursinnholdet lagt.

I februar startet det første prøvekurset. Etter tre kursdager lover det godt.

- Det generelle inntrykket er veldig bra. Kurset får høy score. Men noen uttrykker at det var ikke dette de hadde behov for. Vi tar mot alle tilbakemeldinger og evalueringer, og bruker dem til å videreutvikle kurset. Det vil komme nødvendige justeringer underveis, sier Kjærstad.

Warning
Annonse
Annonse