JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skattekutt for enøk-tiltak

De fire borgerlige partiene er enige om å innføre skattefradrag for personer som investerer i energisparende tiltak i egen bolig.

Ordningen skal innføres etter valget hvis det de borgerlige får regjeringsmakt, påpeker Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre i en felles pressemelding.

– Les også: Flere grønne bygg

– Dette er et tiltak vi har kjempet for i mange år. Vi må bruke skattesystemet mer offensivt for å få til de endringene i samfunnet som vi ønsker, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Dette er et tiltak som vil gjøre det lettere og mer lønnsomt for hver enkelt av oss å ta miljøvennlige valg i hverdagen, uttaler Høyres miljøpolitiske talsmann Nikolai Astrup.

– Les også: Ingen sak å spare strøm

– De aller fleste ønsker å være miljøvennlige, og da er det vår oppgave som politikere å legge til rette for at folk flest kan ta miljøvennlige valg i hverdagen, sier nestleder i Fremskrittspartiet, Ketil Solvik-Olsen.

– Det avgjørende for oss er at en ny regjering vrir skatter og avgifter på en måte som gjør at det blir billigere å velge miljøvennlige løsninger og dyrere å sløse, sier miljøpolitisk talsmann i Kristelig Folkeparti, Kjell Ingolf Ropstad. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse