JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skatteopprør i Frp

Stortingsrepresentant Kenneth Svendsen varsler skatteopprør på Frp-landsmøtet.

kjell.werner@anb.no

– Vi må doble skattelettelsene våre i neste år statsbudsjett, sier Kenneth Svendsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Stortingsgruppa har vært for puslete i skattespørsmålet, sier Frp-representanten fra Nordland og sikter til at Frp foreslo snaue 20 milliarder kroner i skatte- og avgiftslettelser i partiets alternative statsbudsjett for 2011.

Konkret forslag

Nordland Frp har fremmet et forslag om å prioritere skattelettelser «i langt sterkere grad», og dette forslaget vil etter det ANB forstår få støtte fra mange hold på helgens Frp-landsmøte.

– Når vi har sagt at det skal gis skattelettelser, så er det for at folk flest skal få disponere mer av inntekten sin selv. Staten skal gjøre færre valg på vegne av den enkelte innbygger, sier Svendsen.

– Da må vi gi skattelettelser som monner, ikke bare i form av noen få hundrelapper eller tusenlapper. Det må være såpass at folk merker lettelsene. Derfor mener jeg personlig at en dobling av skattelettelsene er på sin plass, sier Frp-representanten som også sitter i Stortingets finanskomité.

Utfordrer Høyre

– Fremskrittspartiet bør utnytte det faktum at det bare er Frp som er opptatt av lavere skatter og avgifter, sier han og sikter til at Høyre-leder Erna Solberg ikke nevnte skatt i sin tale på Høyres landsmøte forrige helg.

– Jeg tror at Frp kan få tilbake noen av de velgerne vi den siste tiden har mistet til Høyre ved nettopp å fokusere på skattelettelser, sier Svendsen.

Også Frp-leder Siv Jensen trakk fram skattespørsmålet i sin landsmøtetale fredag.

Kenneth Svendsen poengterer at en skattelettelse på snaue 20 milliarder kroner bare utgjør 1,7 prosent av statsbudsjettets inntektsside. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse