JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringen angriper faglige rettigheter

I forbindelse med statsbudsjettet for 2014 som Høyre/FRP regjeringen la frem i høst foreslo de å gå til angrep på rettigheter som arbeidstakere har. Med hjelp av Venstre og KRF fikk regjeringen flertall for disse angrepene.

Et av angrepene er svekkelse av de rettigheter arbeidstakere har når de uforskyldt står uten arbeid hvis bedriften de jobber i går konkurs.) forbindelse med konkurser har vi hatt en lønnsgarantiordning som sikret ansatte lønn som tilsvarer de antall måneder de har oppsigelsestid i henhold til Arbeidsmiljølovens bestemmelser.

Det regjeringen nå har vedtatt er at en kun vil få lønn i en måned fra den dagen bedriften går konkurs. De har til og med tatt bort bestemmelsen i Arbeidsmiljøloven om at oppsigelsestiden skal gjelde fra den 1. i neste måned dersom oppsigelsen blir gitt etter den 1 i måneden.

Her er det eldre arbeidstakere som blir rammet hardest da det er de som vil få størst problemer med å få seg nytt arbeid. Dette angrepet på arbeidstakere sine rettigheter hørte vi ikke noe om fra disse partiene i valgkampen. Sammen med KRF og Venstre viser Regjeringen at arbeidstakers rettigheter kan ofres for å få penger til skattelette som begunstiger de rikeste her i landet.

Årsmøtet til Fellesforbundet mener at Høyre/FRP-regjeringen må omgjøre dette usosiale vedtaket som rammer arbeidstakere hardt i en vanskelig situasjon, ved revidert statsbudsjett!

Årsmøtet i Fellesforbundet, avd. 5

Annonse

Flere saker

Annonse