JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Snur om datalagring

Flere i Frp mener partiets nei-standpunkt til datalagringen politiet ønsker seg er horribelt.

Mange vil kjempe for at Frp snur i saken og sikrer flertall for det omstridte EU-direktivet.

Torsdag gikk Kripos knallhardt ut i Aftenposten og advarte mot konsekvensene av at Norge sier nei til EUs datalagringsdirektiv. Kripos-ledelsen frykter at Norge blir en frihavn for kriminelle når teleselskapene om kort tid reduserer lagringstiden for trafikkdata – og Norge samtidig sier nei til direktivet. Kripos gjør inntrykk i Frps stortingsgruppe, og nå ønsker flere sentrale Frp-ere å endre partiets standpunkt.

– Det er et paradoks at Frp, som tradisjonelt ønsker å gi politiet alt nødvendig verktøy for å bekjempe kriminalitet, nå stiller seg på sidelinjen fordi vi har tatt standpunkt for tidlig. Jeg vil jobbe for at Frp snur. Mitt inntrykk er at mange i Frps stortingsgruppe tenker som meg, sier Hans Frode Asmyhr (Frp) i justiskomiteen.

Det kan bety at Ap ikke er avhengig av Høyre for å hindre at Norge tar i bruk reservasjonsretten i EØS-avtalen.

Nestleder i Frp, og leder i justiskomiteen, Per Sandberg sier det er åpenbart at kriminalitetsbekjempelsen rammes når teleselskapene kutter lagringstiden.

– Og det kan vi ikke være med på. Den dagen Stortinget skal ta stilling til direktivet kan det ha skjedd mye som fører til at Frp må ta en ny vurdering. Men foreløpig er vi ikke der, sier han.

Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, sier at om Frp skal ha troverdighet som lov-og-orden-parti, må partiet snu. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse