JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sparer på asyl – gir til Slottet

Regjeringen regner med å spare 2,5 milliarder kroner på strengere asylpolitikk.

Blant dem som får litt ekstra i 2011 er kongefamilien.

Riktignok vil ikke fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) avsløre om kongeparet får økt apanasje, men mandag sier hun til TV 2 at statsbudsjettet inneholder en ekstra pott for å reparere taket på Slottet.

– Vi bidrar med 112,6 millioner kroner til taket så vi kan ta vare på bygningskonstruksjonen, sier statsråden. I tillegg sier hun at bedre isolasjon vil gi mindre behov for oppvarming.

Får ikke bygge ut

Et annet omfattende prosjekt Slottet ønsker å gjennomføre, blir det derimot neppe noe av i året som kommer. For å skaffe mer plass, er det planer om å bygge om stallen mot Parkveien og bruke arealet til bibliotek, lager og kontorer. Dette er beregnet å koste rundt 400 millioner, men dette er det ikke satt av penger til i statsbudsjettet.

Annerledes vannkraft

Nye kraftkilder som blant annet tidevannskraft, har regjeringen klart å finne flere hundre millioner kroner til.

– Det er satt av 300 millioner kroner til miljøteknologi, et beløp som skal økes til 600 millioner i løpet av de neste tre årene, røper næringsminister Trond Giske (Ap).

Færre asylsøknader

Når noen poster økes, er det andre som må bli mindre, og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier noe av innsparingen kommer som et resultat av at asylpolitikken er blitt strengere.

– Fra å ha fått inn over 18.000 ubegrunnede asylsøknader, er vi i ferd med å komme ned i 10.000 slike søknader, sier Stoltenberg. Dette vil spare staten for 2,5 milliarder kroner. Likevel sier statsministeren at økonomi ikke er et argument for en strengere asylpolitikk.

– Først og fremst er det riktig å være konsekvent og rettferdig, fordi de som skal få bli er de som trenger beskyttelse, mens de som ikke trenger beskyttelse ikke skal få opphold. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse