JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stanser Tajiks boklov

Kulturminister Hadia Tajiks boklov, som ble vedtatt i Stortinget før sommerferien, er ennå ikke iverksatt.

Det blir den heller ikke, for den nye regjeringen kommer til å stanse loven, opplyser Høyre.

Hensikten med loven var å fjerne priskonkurranse mellom bokhandlere og å sikre forlagene stabile inntekter, blant annet gjennom fastpris for bøker.

– Høyres holdning til bokloven er at den ikke skal tre i kraft når vi tar over, sier partiets nestleder Jan Tore Sanner til Dagens Næringsliv.

– Les også: Frykter rasering av familiepolitikken

Fremskrittspartiet gleder seg over hans uttalelse.

– Bokloven kan kastes. Slik jeg forstår det på Høyre, er begge partier helt klare på det området nå, sier Frps kulturpolitiske talsmann Ib Thomsen.

Kristelig Folkeparti og Venstre er heller ikke forkjempere for bokloven.

– Dette er tiden for de bråkjekke kommentarene. Men jeg vil ikke forskuttere boklovens framtid helt ennå. Men det er klart at ingen av de fire som nå utgjør flertallet på Stortinget var for loven, sier KrFs kulturpolitiske talsperson Øyvind Håbrekke.

– Les også: Vil ha stortingsmelding om handlingsregelen

De borgerlige partiene kommer også til å kutte i pressestøtten, som i dag er på 287 millioner kroner. Høyre vil kutte 100 millioner kroner. Frp ønsker å kutte 180 millioner kroner. Dagsavisen kan bli rammet og miste halvparten av dagens pressestøtte.

– Dagsavisen bør skjelve i buksene, sier Thomsen.

Helge Simonnes, som er ansvarlig redaktør i Vårt Land og styreleder i Dagsavisen, nekter for at han skjelver i buksene. Fornuften vil seire, mener han.

– Pressestøtten er et tema det er lett å rope høyt om, men noe som ligger langt ned på prioritetslisten til Siv Jensen, sier Simonnes. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse