JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtte fra LO-forbund

Flere LO-forbund kommer nå med støtteerklæringer til de streikende bygningsarbeiderne.

«19 000 bygningsarbeidere organisert i Fellesforbundet går i spissen for en rettferdig og viktig kamp for hele LO», heter det i en uttalelse fra forbundsstyret Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderofrbundet.

Forbundet mener konflikten dreier seg om svært viktige prinsipper for alle arbeidstakere som minstelønn og garantiordningen og mot sosial dumping.

«Gjennomslag for bygningsarbeidernes krav om en minstelønn på 85 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, er også viktig i et likelønnsperspektiv. Svært mange kvinnelige medlemmer både i NNN og i resten av LO er blant de lavest lønte», heter i uttalelsen.

Rettferdige krav

– EL & IT Forbundet ønsker Fellesforbundet og de streikende lykke til i kampen for rettferdige krav, sier forbundsleder Hans Olav Felix i en hilsen til de streikende gjennom fagbladet Nettverk.

Også Leif Sande, leder i fagforbundet Industri Energi, er uforbeholden i sin støtte til de streikende.

– Dette er en viktig sak. Vi må bekjempe et arbeidsliv der det utvikles A og B-lag. Heving av minstelønnssatsene i industrien er også et viktig krav for vårt forbund ved dette oppgjøret, sier Sande som oppfordrer alle forbund, lokalavdelinger og klubber til å støtte de streikende bygningsarbeiderne.

Arbeidsgivernes ansvar

LO-leder Roar Flåthen mener arbeidsgiverne må påta seg ansvaret for at lønnsioppgjøret for byggfagene endte i streik.

–Vi beklager at det ikke var mulig å komme fram til enighet og konstaterer at totaliteten i det arbeidsgiversiden var villig til å gi var for dårlig, heter det i en pressemelding fra LO-lederen.

Warning
Annonse
Annonse