JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tajik lover Munch-støtte

Kulturministeren forsikrer at det vil bli gitt statlig støtte til det nye Munch-museet i Bjørvika.

Hadia Tajik gratulerer samtidig politikerne i Oslo med Munch-enigheten.

Kulturministeren har tidligere sagt at hun vil innvilge en søknad om pengestøtte når Oslo-politikerne samler seg om et vedtak og det foreligger et kvalitetssikret forprosjekt.

– Jeg har sagt at det er naturlig at staten er med og bidrar til å få reist et nytt Munch-museum fordi Munch er Norges mest anerkjente kunstner både nasjonalt og internasjonalt, sier Tajik til NTB.

– Les også: Carl I. Hagen bøyer ikke av

Tirsdag ble det klart at et flertall i Oslo bystyre har kommet til enighet om å bygge Lambda som nytt Munch-museum.

– Jeg vil gratulere landet og Oslos innbyggere. Nå vil arven etter Munch, etter mange år med diskusjoner og uenighet, bli forvaltet på en verdig måte. Det tror jeg mange er lettet over, sier Tajik.

Hun mener det ligger an til en spennende vår for kunsten i Norge.

– Jeg tror dette kan bli en spennende vår for kunsten i Norge, med det nye Nasjonalmuseet som snart er klart for bygging, og det som kan bli et nytt Munch-museum. Jeg synes også det er flott at vi får signalene om en løsning før vi førstkommende lørdag åpner hovedutstillingen for Munch-jubileet, sier Tajik.

– Les også: Ber Oslo få ut Munch-fingeren

Hun vil ikke uttale seg om hva hun mener om Lambda-alternativet.

– I den rollen jeg har som kulturminister har jeg et nasjonalt ansvar, og det er det nasjonale ansvaret jeg tar når jeg forsikrer at staten vil være med å bidra, sier kulturministeren. (ANB–NTB)

Warning
Annonse
Annonse