JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd for funksjonærer

Rotasjonsordninger for tekniske funksjonærer som jobber offshore og regulering av bruken av teknologi som gjør deg tilgjengelig døgnet rundt fikk lønnsforhandlingene mellom Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) og NHO til å bryte sammen.
For andre gang på rad måtte Jonny Simmenes og FLT konstatere at det ikke var mulig å komme til en forhandlingsløsning med NHO i lønnsoppgjøret for det tekniske funksjonærene.

For andre gang på rad måtte Jonny Simmenes og FLT konstatere at det ikke var mulig å komme til en forhandlingsløsning med NHO i lønnsoppgjøret for det tekniske funksjonærene.

FLT

einar.fjellvik@lomedia.no

– Svært mange av FLTs medlemmer anvender teknologi som gjør at man kan være tilgjengelig og utføre sitt arbeide uavhengig av tid og sted. Dette gjør at det for mange er vanskelig å skille mellom arbeid og fritid. Våre medlemmer er opptatt av at også bruk av denne «tilgjengelighetsteknologien» reguleres i våre overenskomster, sier FLT-leder Jonny Simmenes.

Han er også skuffet over at NHO ikke ville tilby FLTs tekniske funksjonærer den samme offshore-rotasjonen som man ble enige om i frontfagoppgjøret. Fellesforbundet og Norsk Industri ble tidligere i år enige om å tariffeste en såkalt 2-4-rotasjon (to uker på jobb og fire uker fri) for medlemmer av Fellesforbundet som jobber offshore.

– Hvorfor skal ikke våre medlemmer få den samme bestemmelsen, spør FLT-leder Jonny Simmenes.

Økonomi rakk man ikke å drøfte før bruddet bar et faktum.

Lønnsoppgjøret for de 6.800 tekniske funksjonærene som er med i FLT går nå til mekling. Det er foreløpig ikke fastsatt noen dato for når meklingen vil starte.

Warning
Annonse
Annonse