JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i spedisjon

Det blir ingen streik i spedisjonssektoren etter at Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og NHO Logistikk og Transport torsdag kveld ble enige om ny speditøroverenskomst og ny overenskomst i Schenker.
Forbundssekretær Sissel Karlsen er forhandlingsleder på Schenker-overenskomsten.

Forbundssekretær Sissel Karlsen er forhandlingsleder på Schenker-overenskomsten.

Marcel Tiedje

hanne@lomedia.no

– Vi er godt fornøyde med resultatet av forhandlingene for speditøroverenskomsten. Vi er enige om at omfanget for tariffavtalene skal gjøres mye klarere, dette var et viktig krav. Vi har fått på plass en garantibestemmelse for denne overenskomsten som innebærer at minstelønna fram til 1. februar 2017 skal justeres opp til 90 % av SSBs statistikk for gjennomsnittlig lønn innenfor NHO-området for "arbeidere i alt", med første justering 1. april i år. Denne reguleringa kommer i tillegg til resultatene av hoved- og mellomoppgjørene i denne perioden. Dette betyr et betydelig lønnsløft for denne overenskomsten de neste åra, sier NTFs forhandlingsleder for speditøroverenskomsten, 1. nestleder Lars M. Johnsen, i en melding fra forbundet.

For Schenkeroverenskomsten har forbundet fått hevet beregningsgrunnlaget for lønn på skift og forskjøvet arbeidstid som vil bety en betydelig lønnsutvikling. Dette beregningsgrunnlaget skal fases inn fram til 1. februar 2016.

– Dette har vært spesielt viktig fordi denne overenskomsten ikke har den samme garantibestemmelsen knyttet til minstelønna som i speditøroverenskomsten. Det er viktig at det ikke oppstår store lønnsforskjeller mellom de to overenskomstene. Vi har også fått inn de samme omfangsbestemmelsene og bestemmelser knyttet til etter- og videreutdanning som i speditøroverenskomsten, sier NTFs forhandlingsleder, forbundssekretær Sissel Karlsen.

Forhandlingene om begge overenskomstene ble brutt 26. april, men partene ble enige om å ta opp igjen forhandlingene før oppgjørene gikk til mekling.

Begge overenskomstene skal nå ut på uravstemning med frist til kl. 12.00 6. juni.

Warning
Annonse
Annonse