JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Håper på løsning før skolestart

For første gang siden streiken startet møttes partene i skolekonflikten i dag hos Riksmekleren. – Jeg opplevde møtet som konstruktivt, sier mekler Reidun Wallevik.
I STREIK: Forbundsleder i Skolenes landsforbund, Anne Finborud, møtte i dag opp på Riksmeklerens kontor for å forhandle med motparten KS.

I STREIK: Forbundsleder i Skolenes landsforbund, Anne Finborud, møtte i dag opp på Riksmeklerens kontor for å forhandle med motparten KS.

Ole Palmstrøm

ragnhild.heyerdahl@lomedia.no

– Jeg er ikke naiv. Jeg tror ikke vi kommer fram til noen ny arbeidstidsavtale på dette møtet, Men KS har sagt at de vil møte med et åpent sinn, og da forutsetter jeg at vi klarer å komme inn på et nytt spor, sa forbundsleder Anne Finborud i Skolenes Landsforbund (SL) til frifagbevegelse.no i forkant av møtet.

Det var de to LO forbundene Skolenes landsforbund og Musikernes fellesorganisasjon (MFO) som i dag møtte motparten KS hos Riksmekleren. De to forbundene gikk ut i streik rett over pinse, og etter arbeidstvistloven skal partene i en konflikt kalles inn til møte hos Riksmekleren etter 30 dager. Derfor møttes partene i dag klokka 12.00. Utdanningsforbundet, som innledet sin streik 1. juli, var ikke til stede på møtet. Det var heller ikke Norsk Lektorlag som ennå ikke har tatt ut noen lærere i streik.

Ingen av partene ville uttale seg til pressen etter det to timer lange møtet, men henviste til mekler Reidun Wallevik.

– Jeg opplevde møtet som konstruktivt, sa en ordknapp mekler til frifagbevegelse.no.

Det er ikke gjort avtale om nye samtaler, men Wallevik sier hun stiller seg til disposisjon for partene.

– Konstruktivt

– Jeg kan bekrefte at det var et konstruktivt møte. Fortsettelsen blir veldig spennende, sier SL-leder Anne Finborud til frifagbevegelse.no.

Bakgrunnen for konflikten er den foreslåtte arbeidstidsavtalen for lærere og kulturskolelærere, som sier at lærerne må være tilstede på skolen i 7,5 time hver dag. Det har satt sinnene i kok blant mange lærere, som mener avtalen fratar dem dagens fleksibilitet og er et uttrykk for mistillit fra arbeidsgivers side. Skolenes Landsforbund og Musikernes Fellesorganisasjon sa nei til meklerens skisse da denne ble lagt fram 26. mai, og tok ut til sammen 11 lærere i streik to uker senere. Utdanningsforbundet, som er det desidert største forbundet blant lærere, anbefalte sine medlemmer å stemme ja til meklingsforslaget. Men i uravstemningen stemte 73 prosent av medlemmene nei. Dermed kan det bli storstreik ved skolestart i august.

Skolenes landsforbund håper det vil være mulig å finne en løsning før den tid.

– Vi gjør alt vi kan for å unngå en storstreik, sier SL-leder Anne Finborud.

Warning
Annonse
Annonse