JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nesten seks kroner timen ekstra i Felleskjøpet

Fikk mer enn frontfaget, men lyktes ikke å få med minstelønnsgaranti.
Pål Rostad, leder i LO-utvalget i Felleskjøpet Agri (til venstre) og Bjørn Anders Jonassen , forbundssekretær i Transportarbeiderforbundet er mellomfornøyde med resultatet av forhandlingene med Felleskjøpet Agri.

Pål Rostad, leder i LO-utvalget i Felleskjøpet Agri (til venstre) og Bjørn Anders Jonassen , forbundssekretær i Transportarbeiderforbundet er mellomfornøyde med resultatet av forhandlingene med Felleskjøpet Agri.

Roy Ervin Solstad

res@lomedia.no

Transportarbeiderforbundet, Handel og Kontor, Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbundet og Forbundet for ledelse og teknikk ble fredag kveld enige om en ny tariffavtale med Felleskjøpet Agri. I utgangspunktet ønsket de fire forbundene å få til en minstelønnsgaranti slik som grossistoverenskomsten i Virke og NHO, men så langt viste det seg umulig å flytte arbeidsgiverne.

Mer enn frontfaget

– Vi ville nærme oss lønnsnivået i resten av grossistbransjen, og vi kom ikke så langt som vi hadde håpet. Med 5,70 kroner ekstra i timen både på minstelønna og i generelt tillegg, har vi klart å få litt mer enn frontfaget, og vi sikrer medlemmene reallønnsvekst. Dette betyr nesten tusen kroner i måneden for alle, sier forhandlingsleder, Bjørn Anders Jonassen som til daglig er forbundssekretær i Transportarbeiderforbundet.

Helt i innspurten lyktes forhandlerne også å få en ekstra krone timen på smusstilleggene. Matpengesatsen økes som for frontfagene med fire kroner til 82,50, mens pensjonsspørsmålet videreføres i de lokale forhandlingene.

• Følg oss på Facebook og Twitter

Mellomfornøyd

Leder for LO-utvalget i Felleskjøpet Agri, Pål Rostad fra Transportarbeiderforbundet, innrømmer at han bare er mellomfornøyd med resultatet.

– I forhold til forventningene er dette et resulatet vi kan leve med. VI føler at vi ble hemmet litt av frontfaget, og at lederne og Negotia var inne og forhandlet med Felleskjøpet før oss. Samtidig klarte vi å hindre arbeidsgivernes ønske om større fleksibilitet og utvidet styringsrett. Det er jeg fornøyd med, avslutter Pål Rostad.

Sjekk lønna i over 100 bransjer

Warning
Annonse
Annonse