JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slik ble resultatet av lønnsoppgjøret for ansatte i Norlandia Barnehagene og Unicare

Fem dager før partene skulle til Riksmekleren, ble de enige om lønnsregulering for ansatte i Norlandia Barnehagene. De får nå en økning på linje med frontfagene.

colourbox.com

merete.jansen@lomedia.no

To av virksomhetene i Spekter-området som driver innenfor helse- og velferdsoppgaver, klarte ikke å komme til enighet med arbeidstakerne under de ordinære forhandlingene før sommeren. Det var Norlandia Barnehagene og Unicare BAB (boliger, avlastning og bistand).

For Landsforeningen for Hjerte- og lungesyke (LHL), som også var med i sluttspurten, kom partene frem til en avtale på tampen av siste forhandlingsrunde. Her ble man enig om en ramme på 2,5 prosent, som er lavere enn for frontfagene. Dette ble likevel akseptert fordi det er veldig dårlige økonomiske tider i LHL. Alle ansatte endte opp med et flatt tillegg på 11.000 kroner.

Plassfratredelse varslet

For Norlandia og Unicare ble det 6. juni sendt inn varsel om plassfratredelse, altså et mulig streikeuttak, dersom meklingen ikke førte frem. Når har imidlertid begge selskapene fått på plass en avtale, via forhandlerne på nivået LO Stat og Spekter.

Avtalen for Norlandia ble ikke undertegnet før 28. august, fem dager før partene skulle møte hos Riksmekleren.

ph

De barnehageansatte får et generelt tillegg på 3,02 prosent, eller minimum 10.000 kroner, noe som tilsvarer et ramme på 3,2 prosent.

Det sier Renée Rasmussen, sekretær i LO Stat, at de må være fornøyd med.

– Vi startet med et krav som lå høyere enn resultatet for frontfagene, og som vi mente var rimelig med tanke på økonomien i selskapet. Men det er godt å slippe å ta oppgjøret til mekling, spesielt i et mellomoppgjør, smiler hun.

Renée Rasmussen i LO Stat er fornøyd med resultatet av forhandlingene i Norlandia og Unicare.

Renée Rasmussen i LO Stat er fornøyd med resultatet av forhandlingene i Norlandia og Unicare.

Alf Ragnar Olsen

Lavlønnsprofil

Avtalen for de ansatte i Unicare ble undertegnet tidligere i august. Partene ble enige om et generelt tillegg på 10.024 kroner, der tillegget gitt i de sentrale forhandlingene er inkludert. På toppen av dette kommer 3900 kroner for arbeidstakere med en årslønn som er lavere enn 430.221 kroner.

ph

Renée Rasmussen mener begge disse oppgjørene har fått en god lavlønnsprofil. Hun setter pris på at Spekter tok kontakt etter sommeren og varslet at de ville møte motparten til nye forhandlinger.

– Når begge parter prøver å finne en løsning, klarer de det som oftest, slår hun fast.

Annonse
Annonse