JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik i Design Forum

HK-medlemmene i butikkjeden Design Forum nektes tariffavtale. Fra i dag er de i streik.
ANSATTE STREIKER: HK-medlemmene i kledkjeden Design Forum streiker for tariffavtale fra fredag morgen i fire byer.

ANSATTE STREIKER: HK-medlemmene i kledkjeden Design Forum streiker for tariffavtale fra fredag morgen i fire byer.

Martin Guttormsen Slørdal

martin.slordal@lomedia.no

Handel og Kontor og ledelsen i Design Forum har i hele dag sittet i mekling. Målet var å få arbeidsgiveren i kleskjeden til å undertegne tariffavtale for de ansatte. Daglig leder Haakon Strømsmo, som møtte sammen med sin advokat Bjørn Salvesen, vil imidlertid ikke imøtekomme avtalekravet, selv ikke etter to meklingsrunder hos kretsmekler Inger Tellefsen.

Ifølge Handel og Kontor sto partene langt fra hverandre. Fra i morgen tidlig er streiken et faktum.

– Jeg synes det er særdeles spesielt at HK-medlemmene i Design Forum må streike for få på plass noe så grunnleggende som en tariffavtale i 2014, sier Bente Tandberg, regionkontorleder i Handel og Kontor region Øst.

Hun håper at streiken ikke blir langvarig, men at partene kan komme tilbake til forhandlingsbordet.

Mange butikker

Butikkjeden har 19 butikker rundt om i landet, det er varslet om såkalt plassfratredelse i sju av dem. 14 HK-medlemmer vil dermed legge ned arbeidet fra klokka 10.00 i morgen. De ansatte som foreløpig er tatt ut i streik jobber i Asker, Bodø, Lillehammer og i tre butikker i Oslo (Rosenkrantzgata, Kongensgate, og Universitetsgata).

Støttemarkering

Handel og Kontor region Øst har sammen med LO i Oslo tatt initiativ til en støttemarkering for HK-medlemmene i Oslo-butikkene allerede i morgen. De vil møte opp foran butikken i Universitetsgata klokka 09.30 for fanemarkering.

Bente Tandberg og regionsekretær Oddvar Støylen i HK oppfordrer flest mulig forbund og fagforeningskamerater til å møte opp og vise sin støtte til HK-medlemmene.

– De trenger all støtten og sympatien de kan få fra sine fagforeningskamerater. Det er lange åpningstider i butikkene og det er meldt kaldt vær framover. Jeg håper at flere kan melde seg til tjeneste som streikevakter og stå sammen med de ansatte i Design Forum, sier Tandberg til HK-Nytt.

Reginonkontorene til Handel og Kontor vil sørge for å støtte opp om de ansatte i alle de syv butikkene som er tatt ut i streiken.

Warning
Annonse
Annonse