JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trakasseringsanklager i Frp

En kvinne anklager en ledende Frp-politiker i Sogn og Fjordane for seksuell trakassering.

Fylkesleder Frank Willy Djuvik satt onsdag kveld i samtaler med kvinnen, skriver Bergens Tidende.

– Dersom påstandene er grove, vil vi vurdere å råde kvinnen om å gå til politianmeldelse. Så blir det opp til politiet å avgjøre om det er hold i saken, sier Djuvik.

Han sier at kvinnen har opplyst at det ikke dreier seg om fysiske overgrep, men tilnærmelser. Kvinnen meldte seg ut av partiet for flere år siden.

Djuvik sier at han skal skaffe oversikt over hvem som har blitt varslet i saken, og om partiets behandling av saken har vært tilfredsstillende.

Ordføreren på stedet, som er fra et annet parti, ble varslet i 2007. Frps regionkontor ble varslet samtidig. Men fylkesstyret skal ikke ha blitt varslet. Kilder i det lokale partilaget sier det ble varslet muntlig, og at flere personer i partiet også skal ha blitt varslet.

Djuvik opplyser at han har hatt samtaler med mannen som er anklaget for trakasseringen.

– Han sier at dette ikke er sant og avviser det på det sterkeste, sier Djuvik.

Djuvik fikk kjennskap til saken for første gang like før helgen, sier han. Da informerte han medlemmene av arbeidsutvalget i fylket, stortingsrepresentant Åge Starheim og nestleder Lars Kjølen. Resten av fylkesstyret var onsdag kveld fortsatt ikke orientert om saken. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse