JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bryggesjauerappell fra Youngstorgets talerstol

Havnearbeidernes kamp er en kamp for hele fagbevegelsen.
Tommy Torgersen, nestleder i Oslo Bryggearbeideres Forening ba om mer støtte til havnearbeidernes kamp.

Tommy Torgersen, nestleder i Oslo Bryggearbeideres Forening ba om mer støtte til havnearbeidernes kamp.

Roy Ervin Solstad

res@lomedia.no

Det sa nestleder i Oslo Bryggearbeideres Forening, Tommy Torgersen, da bryggesjauerne endelig fikk slippe til på Youngstorgets talerstol på 1. mai-arrangementet i hovedstaden.

Lang kamp

I drøyt to år har havnearbeiderne, eller bryggesjauerne som de selv ofte kaller seg, kjempet en kamp mot arbeidsgiverne på Oslo Havn. Nesten like lenge har det vært konflikter mellom arbeidsgivere og sjauere på havnene i Drammen, Risavika utenfor Stavanger, Mosjøen og Tromsø.

– NHO og det kommunale foretaket Oslo Havn startet et massivt mediekjør mot oss havnearbeidere. Det var en bevisst strategi for å sverte oss, for å sverte vårt stolte yrke, og vår historie. Det skulle vise seg bare å være starten. Nå er 14 mann permittert og 22 mann oppsagt på Oslo Havn, sa Torgersen.

Krever handling

I sin appell var Torgersen innom samtlige havner i Norge der det er konflikter, men han sendte også et stikk til LO-ledelsen.

– Vi ser et uakseptabelt råkjør mot havnearbeiderne, men hvor er LO sentralt? De har ved flere anledninger hevdet å støtte oss, men vi trenger mer enn vedtak om støtte. Vi vil se støtten, og vi vil se handling fra LO sentralt nå, sa han.

For alle

Samtidig var Torgersen påpasselig med å takke fagforeningskameratene som har bidratt med støtte i kampen havnearbeiderne står i.

– Mange av dere har vist oss støtte, men vi må bli flere. Den kampen som nå pågår i de norske havnene er ikke bare for havnearbeiderne, men for hele fagbevegelsen. Dette er en kamp for et ordnet arbeidsliv, faglige rettigheter og en kamp for et samfunn som også har plass til arbeidsfolk, avsluttet Tommy Torgersen fra Youngstorgets talerstol.

Vi ser et uakseptabelt råkjør mot havnearbeiderne.

Tommy Torgersen, nestleder i Oslo Bryggearbeideres forening

Warning
Annonse
Annonse