JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trikser med firmabil

Nesten halvparten av dem som ble kontrollert av Skatt øst, brukte firmabil privat uten å innrapportere det for beskatning.

I 2010 ble det gjennomført 127 kontroller. I 58 av sakene var bruk av fri bil ikke tatt med i lønns- og trekkoppgaven. I disse sakene ble det skattepliktige beløpet i gjennomsnitt økt med 105.000 kroner.

– Det kan bli dyrt ikke å melde fra om fri bil innen fristen. Blir det sannsynliggjort at en har brukt arbeidsgivers bil til privat bruk uten at dette er innrapportert, kan det bli ilagt tilleggsskatt på opptil 60 prosent, sier avdelingsdirektør Odd Woxholt i innkrevingsavdelingen i Skatt øst.

Det er imidlertid fortsatt tid til å melde ifra. Arbeidsgivere som ennå ikke har innrapportert skattepliktig privatbruk av firmabil for inntektsåret 2010 eller har gjort feil i beregningen, kan ta med beløpet i den siste lønns- og trekkoppgaven og årsoppgaven for 2010. Fristen for årsoppgaven er 31. januar.

Kontrollene til Skatt øst viste at flere brukte firmabil i ferien, til å hente i barnehagen og til andre private gjøremål, slik at fordelen av fri bil ble skattepliktig.

– Det er ikke rettferdig at noen beskattes for fri bil, og andre ikke, påpeker Woxholt. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse