JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

TV-suksesser truet av streik

Populære TV 2-programmer som Skal vi danse og Idol trues av streik.

Søndag begynner meklingen mellom Produsentforeningen og Norsk Filmforbund, med frist midnatt natt til tirsdag.

Produsentforeningen og Filmforbundet har ikke oppnådd enighet i forhandlingene omkring etablering av minstesatser og en ny locationavtale. Filmforbundet vil også at overenskomsten skal oppfatte en rekke nye faggrupper.

– Partene står langt fra hverandre, og det kan bli en krevende mekling, men vi ser fram til å forsøke å få en konstruktiv prosess, sier Produsentforeningens generalsekretær Leif Holst Jensen.

TV-programmer som kan ble rammet av streik onsdag morgen er Idol og Skal vi danse hos TV 2, og Fristet og Robinsonekspedisjonen hos TV3, ifølge NRK.

Filmforbundet er enig med Produsentforeningen om at det generelle lønnsnivået er greit, og at det skal forholde seg til lønnsnivået i NRK og TV 2.

– Men vi er uenige om hvordan det skal fastsettes, og hvordan vi skal regulere lønnsnivået, sier Sverre Pedersen i Norsk Filmforbund i en pressemelding. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse