JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utsetter boikotten av Risavika

Transportarbeiderforbundet aksjonerer likevel ikke utenfor Stavanger fra 1. oktober.

Det ble klart i går ettermiddag etter et møte mellom partene i Kristiansand. Bakgrunnen for varselet om boikott var at Risavika Terminal AS ikke ville opprette tariffavtale med Transportarbeiderforbundet. Nå har pipa fått en annen lyd.

– Vi har hatt konstruktive forhandlinger med NHO Logistikk og Transport og Risavika Terminal, og de er ikke lengre avvisende til å opprette tariffavtale med oss, sier første nestleder Lars M. Johnsen i NTF.

I retten

Det første varselet om boikott fra NTF kom allerede for nesten ett år siden. Det skjedde etter at den faste tvistenemnda konkluderte med at Risavika Terminal AS var såkalt tarifftomt rom, noe som medførte at Transportarbeiderforbundet ble gitt rett til å benytte kampmidler for å få gjennomført sine krav.

– Les flere artikler om Risavika

Arbeidsgiverne tok først saken til Arbeidsretten og deretter til Oslo Tingrett, men begge instansene kom fram til at en boikottaksjon ville være lovlig. Etter dommen i tingretten ga NTF beskjed om at en boikott ville igangsettes fra 1. oktober. Den er nå utsatt en måned.

Lokale forhandlinger

Fram til nå har forhandlingene mellom partene foregått mellom forbundet og NHO Logistikk og Transport, men partene er enige om at de videre forhandlingene skal skje lokalt.

– Vi hadde forhandlinger i en positiv tone, og så lenge det er forhandlinger, fant vi å kunne utsette den varslede boikotten, sier Lars M. Johnsen.

Forhandlingene om opprettelse av en tariffavtale skal nå fortsette på lokalt plan mellom Stavanger Havnearbeiderforening og Risavika Terminal AS.

Warning
Annonse
Annonse