JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uvisst for Moland og French

Ennå har ikke kongolesiske myndigheter latt høre fra seg.

Det er over et år siden sendte UD et forslag til en utleveringsavtale for Joshua French og Tjostolv Moland.

Senest i mai tok utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) opp saken med president Joseph Kabila, som lovet å se på saken.

– Les også: Kvitter seg med advokaten

– Vi har meldt tydelig fra om at vi er rede til å forhandle om en avtale om soningsoverføring.

Nå venter vi på at kongolesiske myndigheter skal gi oss en tilbakemelding, sier kommunikasjonsdirektør i UD, Ragnhild Imerslund, til NTB.

Det er nå over et år siden Norge sendte over et forslag til en utleveringsavtale, og Imerslund sier norske myndigheter med jevne mellomrom minner kongolesiske myndigheter på forslaget de har sendt.

– Les også: Solhjell fikk ingen løfter

– Ifølge kongolesiske myndigheter er dette en vanskelig politisk sak. Vi har ikke fått noen signaler på at en løsning er på trappene, sier hun.

Joshua Frenchs mor, Kari Hilde French, er i Kongo denne uken for å møte sin sønn. I løpet av besøket skal hun også møte en rekke personer for å tale sønnens sak, i håp om at de drapsdømte nordmennene skal bli benådet.

Hun har blant annet med seg rundt 1.000 brev fra familie, venner og andre, som ber president Kabila om å benåde de norske fangene. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse