JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varslet frisørstreik avblåst

Det blir ikke noe av den varslede frisørstreiken fredag.

NHO Håndverk og Fagforbundet ble torsdag kveld enige om en ny tariffavtale for frisørene.

– Partene kom til enighet om en ny avtale, opplyser meklingsmann Inger Tollefsen til NTB.

Løsningen kom etter at NHO Håndverk tok kontakt med meklingsmannen tidligere torsdag kveld.

– Den nye tariffavtalen gir 1 krone i tillegg til alle pluss en betydelig heving av minstelønnssatsene, sier forhandlingsleder Harry Bjerkeng i NHO Håndverk.

Den nye tariffavtalen gir frisørene en økning i begynnerlønna for fagarbeidere på 15 kroner i år og 4 kroner neste år.

– Vi er godt fornøyde. Vi har lykkes med å få til en heving av minstelønnssatsene på nivå med satsene i frontfagene. Det er viktig både i forhold til likelønn og for å rekruttere arbeidskraft til yrket, sier Fagforbundets forhandlingsleder Stein Guldbrandsen.

– Selv om resultatet er langt fra det vi krevde, gjør vi et solid rykk for å korte inn på lønnsgapet mellom frisører og andre det er relevant å sammenligne seg med. Alt i alt har vi kommet til at vi kan godta dette sier Guldbrandsen.

Om partene ikke hadde blitt enige ville i første omgang 46 frisører gått ut i streik fredag. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse