JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skulder ved skulder i Risavika

– Ja til tariffavtale, ja til tariffavtale, ja til tariffavtale!
Været var surt, men appellene varmet for aksjonistene som hadde møtt opp ved Risavika-terminalen for å støtte havnearbeidernes krav om tariffavtale.

Været var surt, men appellene varmet for aksjonistene som hadde møtt opp ved Risavika-terminalen for å støtte havnearbeidernes krav om tariffavtale.

Ylva Seiff Berge

frifagbevegelse@lomedia.no

Om lag 200 fagorganiserte fra inn- og utland har møtt fram for å støtte sine kamerater i Norsk Transportarbeiderforbund i deres kamp for å få tariffavtale med Risavika terminal.

Regnet pøser ned fra en grå himmel og kald bris slår inn mot land fra havet. Med roperter, fargerike faner og stort oppmøte står fagforeningsfolkene skulder ved skulder med sterkt samhold og kameratstøtte.

Sosial dumping

– På vegne av 360.000 nordiske transportarbeidere og 2,4 millioner i Europa så støtter vi dere fullt ut, da dette er en viktig prinsipiell sak for alle våre kolleger i Europa. Det er en kamp mot sosial dumping og hemningsløse arbeidsgivere. Denne kampen føres også til sjøs, i lufta og på landeveien. Og vi skal vinne, sier Jan Villadsen leder for Nordisk Transportarbeiderføderasjon til stor jubel fra demonstrantene.

1. november startet boikotten av terminalen. Det var LO i Stavanger som inviterte til demonstrasjonen onsdag. Ved siden av norske fagforeningsfolk, møtte det også opp fagorganiserte fra Sverige, Danmark, England og Belgia.

Rop i protest

– Boikotten av Risavika Terminal har pågått snart i fire uker. Det eneste vi har hørt fra arbeidsgiverne er sabelrasling. Vi har sagt at denne konflikten kan bli langvarig. Vi har ikke tenkt til å gi oss - for vi er sterke - og vi står sammen. Denne kampen skal vi sammen vinne kamerater!, tordner Roger Hansen, leder i Transportarbeiderforbundet.

– Vi må snu oss rundt og rope mot havna.

En stemme fra folkemengden bryter igjennom. Med et stort rødt banner med teksten "støtt transportarbeidernes streik" i teten snur alle om og marsjerer ned mot porten til terminalen.

– Ja til tariffavtale, ja til tariffavtale, ja til tariffavtale! roper folkemengden av full hals.

Warning
Annonse
Annonse