JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha kutt i antall uføre

NHO vil ha politikere og andre organisasjoner med på et samarbeid for å få ned antallet uføre, og for å få flere i arbeidsfør alder i jobb.

«Velferdsfellen» er tema for NHOs årskonferanse som arrangeres onsdag. Mandag presenterer organisasjonen blant annet en undersøkelse om nordmenns holdninger og syn på den norske velferdsstaten.

– Utviklingen i antall uføre er bekymringsfull. Men det som virkelig bekymrer er at 750.000 mennesker i arbeidsfør alder ikke får jobb. Alle er enige om at det er altfor mange, men ingen synes å gjøre noe med det, sier administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), John G. Bernander, til VG.

Bernander mener at det er særlig viktig å stanse veksten i antall unge uføre. Han vil satse mer på lærlinge- og praksisplasser slik at ungdom kan få et tilbud selv om de faller ut av skolesystemet.

Bernander tar også til orde for utvidet bruk av gradert sykmelding og gradert uføretrygd.

– Det må lønne seg å jobbe. De uføre er ikke vår skyteskive, men vi må se om det finnes utvekster som gjør det lite lønnsomt å gå fra å motta ytelser til å jobbe, konkluderer Bernander. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse