JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ikke bli lavtlønnsbedrift

Den danske trykkerigiganten Stibo krever store lønnskutt og lengre dager på Hjemmet Mortensen Trykkeri. Klubben vil gi litt, men innfrir ikke alle kravene.

frode.ronning@lomedia.no

Det nærmer seg siste frist for det danske konsernet Stibo å bli enig med Hjemmet Mortensen om å overta trykkeriet på Frysja i Oslo. Danskene krav om lønnskutt og ugunstige arbeidstider for de ansatte skaper imidlertid usikkerhet om salget av trykkeriet. På et klubbmøte i grafisk klubb i Hjemmet Mortensen onsdag fikk klubbstyret tilslutning fra klubben om å avvise de mest ytterliggående kravene fra danskene. Hjemmet Mortensen og Stibo har bare en intensjonsavtale om salg. Hjemmet Mortensen ønsker å kvitte seg med trykkeriet, og har gitt Stibo frist til 8. september med å bestemme seg endelig.

Forhandlinger i sommer

Klubbstyret i grafisk klubb på trykkeriet har i sommer vært i forhandlinger med Stibo. Det danske konsernet har et ønske om å bygge et nytt trykkeri til erstatning for dagens virksomhet på Frysja i Oslo. De ansatte ser positivt på planene om nye investeringer. Stibo ønsker imidlertid store innrømmelser fra klubben for å overta trykkeridelen fra Hjemmet Mortensen og i tillegg bygge nytt trykkeri. Nå har imidlertid klubben satt ned foten. Klubbstyret fikk onsdag velsignelse for sine forslag om lavere begynnerlønn for ufaglærte assistenter på bokbinderiet og noe lengre driftstid på trykkeriet. Stibo ønsker enda mer, men klubben sier nei. – Vi er ikke interessert i å være en lavtlønnsbedrift med lange arbeidsdager, forteller leder Kjetil Larsen i grafisk klubb i Hjemmet Mortensen Trykkeri.

Norske lønninger

Larsen mener det norske lønnsnivået ikke burde komme som en overraskelse på danskene. – Danskene måtte vite at dette ikke er et lavkostland, fortsetter Larsen. Tirsdag skal klubbstyret møte Stibo igjen. Larsen forteller at de ansatte har god tid. – Vi har jobb og lokalavtalen vår. Samtidig har det blitt jobbet med planer om nytt trykkeri i tre år, så de ansatte er svært klare for en avklaring, understreker Larsen.

Warning
Annonse
Annonse