JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil starte muslimske skoler

To grupperinger har søkt om å få opprette muslimske privatskoler i Oslo fra høsten 2012.

Muslim Education System har søkt om å få opprette en skole med 200 elever fra 1. til 10. trinn.

– Vi ønsker å legge koranundervisning inn i skoledagen. De fleste muslimske barn går i dag på koranundervisning. Det kan bli en byrde for dem å måtte løpe på koranskole etter vanlig skole, så det beste hadde vært om disse to tingene kunne kombineres, sier kontaktperson Syed Farasat Ali Bukhari for Muslim Education System til Aftenposten.

Den andre gruppen som har søkt, kaller seg Mødre for en muslimsk grunnskole. De vil bytte ut faget Religion, livssyn og etikk med et islamfag. I tillegg skal skolen tilby arabisk som andre fremmedspråk.

– Vi kjenner det muslimske miljøet i Oslo godt, og vet at det er et sterkt ønske om en muslimsk skole, sier Rawafid Shahad, styreleder i Mødre for en muslimsk grunnskole.

Det er delte meninger om muslimer bør få starte egne skoler, eller om dette utgjør en trussel mot integreringen. Jonas Gahr Støre, som har ledet Aps integreringsutvalg, har tidligere tatt til orde for at skoler som ikke kan vise til en god etnisk elevsammensetning kan nektes oppstart.

I fjor fikk Foreningen Fredsskolen klarsignal fra regjeringen til å starte opp en muslimsk skole i Oslo fra høsten, men det er uklart om den vil se dagens lys. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse