JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

YS: Godt tilpasset budsjett

- Regjeringens opplegg med å holde oljepengebruken reelt uendret fra 2010 til 2011 synes fornuftig nå, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim.

Målt ved endringen i det strukturelle, oljekorrigerte budsjettunderskuddet som andel av BNP for Fastlands-Norge, tilsvarer dette en budsjettinnstramming på 0,2 prosentpoeng.

Både av hensyn til statens finanser og særlig hensynet til kronekursen og aktivitet og sysselsetting i konkurranseutsatt sektor, er YS enig i at staten nedjusterer pengebruken utover handlingsregelen med 11,5 milliarder kroner neste år.

- Selv om det kan forventes drahjelp gjennom større aktiviteten i internasjonal økonomi, er det gjennom innenlandske tiltak, slik som økt satsing på forskning, utdanning og kompetanse, og satsting på grønn økonomi, som må bidra til vekst i Norge, sier YS-lederen, ifølge ys.no, der hele kommentaren kan leses.

YS fornøyd med mindre skatteøkning for pensjonistene og med at regjeringen viderefører nettolønnsordningen for sjøfolk, men mener det er lagt opp til for lav vekst i kommunene med 2,6 %.

- Dette kan synes i knappeste laget når vi vet at mye av velferdstjenesten i samfunnet levers ute i kommune-Norge. YS har forståelse for at kommunene også må stramme inn når alle andre grupper skal spare, men vil likevel uttrykke bekymring for den lavere veksten, sier YS-lederen. YS er fornøyd med at det tildeles det 225 millioner til kommunale næringsfond.

Warning
Annonse
Annonse