JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postkom-tillitsvalgt Anne Åsheim:

– Posten trenger omstillingsmidler – og en ny regjering

Postkom-tillitsvalgt Anne Åsheim fortalte om godt voksne folk som skal finne nye karrierer etter 30 år i tungt, fysisk arbeid i Posten Norge.
Anne Åsheim fra Postkom på Kartellkonferansen

Anne Åsheim fra Postkom på Kartellkonferansen

Ole Palmstrøm

may.berg@lomedia.no

– Ja, vi merker konsekvensene av politikken til denne regjeringen. Med den nye regjeringen har omstillingstakten i Posten tatt helt av. Nedleggelsen av A-posten vil føre til nedlegging av postterminaler over hele landet. Presset forsterkes av at tjenestene underfinansieres fordi man i budsjettet forskutterer kostnadsreduksjonen, sa Åsheim, som påpekte at Posten sjøl sier at de trenger ett år på seg for å få til en anstendig nedbemanning.

Reidun (55) omstilles for tredje gang på 15 år

– En krevende dag for de postansatte

Postansatte ber om tid til å finne andre jobber

I Bergen rammes 130 årsverk av nedleggingen av A-posten, for det meste godt voksne mennesker med bortimot 30 års ansiennitet i Posten, mange av dem med fysiske skavanker. De skal finne nye karrierer i et tøft arbeidsmarked.

– Hva venter dem i et tøft arbeidsmarked, hvor midlertidige stillinger er i ferd med å bli normalen. Vi trenger støtte til å finansiere posttjenestene så lenge vi har dem – og en ny regjering, sa Åsheim.

LO-lederen etterlyser budsjettmidler mot arbeidsledigheten

Se alle våre saker fra Kartellkonferansen

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse