JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå er flyttetidspunktene klare:

300 årsverk i Posten sentraliseres fra september. Ansatte ved fem terminaler blir berørt

Posten varslet før jul at man vurderte å sentralisere ruteklargjøring ved fem terminaler til Østlandsterminalen. Om lag 360 arbeidstakere blir berørt, og starttidspunktene for sentralisering er nå klare.
TOMME HYLLER: Fra februar/mars 2020 vil hyllene ved ruteklargjøringen i Trondheim stå tomme.

TOMME HYLLER: Fra februar/mars 2020 vil hyllene ved ruteklargjøringen i Trondheim stå tomme.

Kai Hovden

kai.hovden@lomedia.no

Den tøffe økonomiske situasjonen fører til at Posten vil fremskynde sentraliseringen av ruteklargjøring (RK) ved terminalene i Stavanger, Bergen, Stokke, Trondheim og Molde. Etter at dette ble kjent, har Postkom vært i drøftinger med Posten om hvordan det skal gjennomføres.

Flere postansatte kan miste AFP på grunn av fremskyndet sentralisering

Starter i september

I utgangspunktet ønsket Posten at flere av endringene skulle gjennomføres allerede i vår. Dette har Postkom fått satt en stopper for i drøftingene.

Flyttingen av RK fra terminalene i Stavanger, Stokke og Bergen gjennomføres fra 2. september, mens Molde og Trondheim følger etter fra februar/mars i 2020.

Kan postbudet brukes til mer? Posten skal teste ut besøkstjeneste i Bodø kommune

Sikre flest mulig

For Postkom har det vært viktig å sikre at flest mulig arbeidstakere fortsatt har jobb.

– For Postkom har det vært viktig å sikre god nok tid til gjennomføring av en endring som berører cirka 360 arbeidstakere. Vi har også vært opptatt av at Posten har et spesielt ansvar for dem som nærmer seg AFP-alder, og at de må strekke seg langt for å finne løsninger for denne gruppen, sier divisjonstillitsvalgt Lars Nilsen.

Vil se kostnadsreduksjonene

Ifølge Postkom kan ikke forbundet akseptere at så store omstillinger gjennomføres uten at kostnadsreduksjonen er vesentlig.

«Derfor har Postkom krevd at ledelsen synliggjør netto kostnadsreduksjoner ved overføring av RK og postreklamesentere til Østlandsterminalen», skriver forbundet i et rundskriv til medlemmene.

Postansatte fortviler over varselet om massive kutt: – Dette kunne Posten spart seg for rett før jul

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse