JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap ville gitt over 60 millioner mer enn regjeringen til kriminalomsorgen

– Jeg mener kriminalomsorgen kanskje er det beste eksempelet på at ABE-kuttene rammer urimelig, sier Ap-lederen.
KRIMINALOMSORGEN: Jonas Gahr Støre (Ap) sier kriminalomsorgen er en av områdene der ABE-kuttene har rammet særlig hardt.

KRIMINALOMSORGEN: Jonas Gahr Støre (Ap) sier kriminalomsorgen er en av områdene der ABE-kuttene har rammet særlig hardt.

Kai Hovden

katharina@lomedia.no

De siste fem årene har regjeringa kuttet flatt i budsjettene til kriminalomsorgen. Hvis Arbeiderpartiet vinner valget i 2021, blir det slutt på kuttene, lover Jonas Gahr Støre på Kartellkonferansen.

– Det blir slutt på ABE-reformen, og det blir en vilje til å investere i offentlig sektor, sier Støre.

NFF hadde forventet mer til kriminalomsorgen: – I det store bildet er ti millioner bare en dråpe i havet

86 millioner til fengsel og friomsorg

Men selv om avbyråkratisering- og effektiviseringsreformen opphører, vil Ap-lederen i posisjon lete etter steder å spare penger.

– Vi må også ha mot og kunnskap til å si at noen områder er viktigere enn andre, sier Støre.

– I et regjeringsalternativ vil vi be alle sektorer se etter muligheter for å drive smartere og mer effektivt, men vi vil ikke ha ostehøvelkuttene som helt urimelig rammer kriminalomsorgen, sier han.

På spørsmål om Ap vil skjerme kriminalomsorgen svarer Støre om at partiet i sitt alternative budsjett foreslår å bevilge 86 millioner kroner ekstra til kriminalomsorgen.

– Jeg mener kriminalomsorgen kanskje er det beste eksempelet på at ABE-kuttene rammer urimelig, sier Ap-lederen.

Støre er ofte i fengsel

Jonas Gahr Støre forteller at han er engasjert i kriminalomsorgen.

– Jeg besøker fengsel ganske ofte. Der kjenner jeg på samfunnets puls. Det er dramatisk å se konsekvensene av ABE-kuttene bak murene hvor det betyr færre folk til å følge opp mennesker som trenger det.

For ikke så lenge siden var han i Oslo fengsel.

– I vår regjeringstid fikk vi bygget en idrettshall i Oslo fengsel som nesten ikke brukes fordi det ikke er folk til å passe på de innsatte. Det er en ond sirkel. Innsatte trenger fysisk aktivitet.

Les mer

Regjeringen foreslår å legge ned sju fengsler. – Statsbudsjettet er en krise for ansatte, sier topptillitsvalgt

Fengselsansatte aksjonerer: – Vi vil vekke politikerne med denne streiken. Det er galt å legge ned Hof fengsel

– Kriminalomsorgen er ikke modernisert, effektivisert eller avbyråkratisert. Vi er redusert, sier Tommy Fredriksen i NFF

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse