JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

550 postansatte mister jobben

Postansatte ber om tid til å finne andre jobber

De ansatte som blir rammet av den kommende omleggingen i Posten, håper stortingspolitikerne holder ord – når de sier at det skal brukes «tilstrekkelig tid».
BØNN TIL STORTINGET: Christina Eliassen ber stortingspolitikerne gi de ansatte i Posten tid til å finne noe annet å gjøre. 400 årsverk forsvinner hvis Stortinget gir Posten Norge tillatelse til å innføre todagersproduktet.

BØNN TIL STORTINGET: Christina Eliassen ber stortingspolitikerne gi de ansatte i Posten tid til å finne noe annet å gjøre. 400 årsverk forsvinner hvis Stortinget gir Posten Norge tillatelse til å innføre todagersproduktet.

Morten Hansen

morten.hansen@lomedia.no

– Hvis stortingspolitikerne vedtar å gjennomføre endringen uten at det blir gitt tid til å gjennomføre omstillingsprosessen, blir det tøft, sier Christina Eliassen.

Hun er ungdomskontakt i Postkom Buskerud, Vestfold og Telemark krets, og jobber selv på brevsorteringen ved postterminalen i Stokke.

– Vi må jo få tid til å tilrettelegge og organisere alt sammen, ellers vil det bli kaos. Det er mange rutiner som må endres for å få dette til, fastslår Eliassen.

Det er klart at Stortinget vil tillate Posten å slå sammen A- og B-post til ett produkt. Hvor god tid Posten vil få til å gjennomføre omstillingen er fortsatt uklart. I innstillingen fra transport- og kommunikasjonskomiteen understrekes det at: «departementet må sørge for at omstillingsprosessen i 2017 skjer på en forsvarlig måte med tilstrekkelig tid for å finne gode løsninger for de ansatte som blir berørt».

– En krevende dag for de postansatte

Posten og Postkom ber om mer tid for å hjelpe de ansatte

Tungt arbeidsmarked

Flere titalls personer på postterminalen i Stokke blir berørt når Stortinget vedtar å slå sammen A- og B-post. Eliassen regner med at avgangssorteringen er det første som blir flyttet til Østlandsterminalen etter vedtaket, deretter regner hun med at spredningssorteringen forsvinner.

– Vi trenger den tiden vi kan få – både bedriften og vi ansatte. Bedriften for å kartlegge om det finnes andre jobbmuligheter internt. De ansatte for å få mulighet til å finne ut om det er andre arbeidsplasser man kan søke seg til. Det er jo ikke akkurat et lett arbeidsmarked for tiden, konstaterer Eliassen.

Reidun (55) omstilles for tredje gang på 15 år

Tone Wille, Postens nye toppsjef: – Omstilling krever god dialog

Ber politikerne lytte

Også de som blir igjen vil trenge tid på å omstille seg til den nye arbeidshverdagen.

– Mange vil få andre arbeidsoppgaver og andre skiftrutiner. For de som har familie og barn, er det ikke bare å gå fra nattskift til dagskift – eller omvendt – fra en dag til en annen. Barnepass og henting og levering i barnehage er blant de praktiske tingene som skal på plass, poengterer Eliassen.

Hun håper stortingspolitikerne har lyttet til både Posten og Postkoms bønn om tid til omstilling. Eliassen er likevel ikke sikker på at politikerne forstår de menneskelige utfordringene endringen i postleveringen vil føre med seg.

– På et eller annet nivå forstår de det vel, men jeg er ikke like sikker på at de tar det inn over seg. Men jeg håper virkelig de tenker over det, sier Eliassen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse