JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Renée Rasmussen til LO Stat og Tone Sønsterud til LO

Renée Rasmussen og Tone Sønsterud bytter beite; Rasmussen går fra LO til LO Stat og Tone Sønsterud fra LO Stat til LO.
NYE JOBBER: Renée Rasmussen (t.h.) har fått jobb i LO Stat og Tone Sønsterud var på plass i samfunnsavdelingen i LO på nyåret.

NYE JOBBER: Renée Rasmussen (t.h.) har fått jobb i LO Stat og Tone Sønsterud var på plass i samfunnsavdelingen i LO på nyåret.

M. Hansen / K. Brustad

Tone Sønsterud ble ikke gjenvalgt til Stortinget for Arbeiderpartiet i høst, og vendte tilbake til sin gamle arbeidsplass LO Stat. Nå er hun utlånt til samfunnspolitisk avdeling i LO.

Dette blir de store sakene i 2018

– Det er fortsatt litt uklart hva jeg skal jobbe med, men det blir blant annet på justisfeltet, med samfunnssikkerhet og beredskap. Det tror jeg blir et viktig felt for LO i framtida, sier hun.

Sønsterud startet som tillitsvalgt for NTL i Statistisk sentralbyrå i 1978, og var blant annet leder for NTL Sentralforvaltningen. Hun var leder der fra 2000 til 2004, og nestleder i LO Stat 2005-2009, da hun ble valgt inn på Stortinget for Arbeiderpartiet.

– Når det ikke ble Stortinget, så er det storartet å vendte tilbake til røttene i fagbevegelsen. Jeg har kombineret fagbevegelsen og politikken i mange år, og synes jeg er kjempeheldig som får jobbe med det jeg liker best – politiske og faglige spørsmål, sier Sønsterud. Hun var på plass i sin nye jobb i LO tirsdag 2. januar.

Dette er hovedpunktene i dragkampen om pensjonene til de offentlig ansatte

Rasmussen til LO Stat

Renée Rasmussen ble i desember valgt som sekretær i LO Stat fram til representantskapsmøtet i 2020, med Spekter som ansvarsområde. Hun kommer fra en stilling som spesialrådgiver i LO.

Rasmussen var LO-sekretær fra 2013 fram til LO-kongressen tidligere i år, da hun ikke ble gjenvalgt.

Før det var hun forbundsleder i Musikernes fellesorganisasjon (MFO) fra 2009.

Hun har også sittet i styret i LO Stat.

– Som forbundsleder i MFO jobbet jeg mye med Spekterområdet. Jeg kjenner både staten og Spekter veldig godt og føler at jeg kommer hjem når jeg nå kommer tilbake til LO Stat, sier Rasmussen, som gleder seg til å begynne i sin nye jobb 1. februar.

Rasmussen har hatt permisjon fra Forsvaret og Kongelige norske marines musikkorps siden hun ble valgt som MFO-leder i 2003.

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse