JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Go-Ahead vant anbudet på Sørlandsbanen:

Stortinget sier nei til uavhengig granskning av toganbud

Forslaget om en uavhengig granskning om anbudsprosessen og kontrakten til britiske Go-Ahead ble nedstemt tirsdag.
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Øystein Bråthen

– Det henger på KrF. Jeg regner med at en samlet opposisjon er for granskning, sa SVs samferdselspolitiske talsperson Arne Nævra, som var den som fremmet forslaget, ifølge Dagens Næringsliv.

SV vil også tvinge regjeringen til å sørge for at kvalitet blir vektet tyngre enn pris i framtidige konkurranser. I tillegg vil partiet sette nye jernbanekonkurranser på vent fram til resultatet av granskningen er klart.

Opposisjonen beskylder Dale for politisk innblanding i toganbudet

KrFs parlamentariske leder, Hans Fredrik Grøvan, var imidlertid ikke interessert i å gå inn på Nævras forslag.

– Vi ser ingen grunn til å gå inn på dette forslaget. De tapende tilbyderne har en klageadgang som de ikke har benyttet. Ut fra informasjonen som foreligger, kan jeg så langt ikke se noen feil i behandlingen, sier Grøvan til DN.

Dermed vil ikke forslaget få flertall. Opplysninger om at det britiske togselskapet Go-Ahead scoret lavere på kvalitet enn NSB og svenske SJ i anbudskonkurransen om å kjøre tog på Sørlandsbanen har utløst sterke reaksjoner på Stortinget.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har måtte redegjøre for prosessen under Stortingets spørretime, etter at opposisjonen kom med krass kritikk for det de mener har vært manglende orientering om toganbudet.

– Jeg har ikke lagt politiske føringer for hvem som har fått anbudet, sa Dale under Stortingets spørretime i slutten av forrige måned.

Les også:

NRK: Go-Ahead var nær ved å bli avvist fra togkonkurransen

Jernbanedirektoratet avviser klage fra SJ etter at Go-Ahead vant anbud

Når Dovrebanen og Nordlandsbanen konkurranseutsettes, skal prisen vektes enda mer, ifølge samferdselsministeren

NSB og SJ er med i ny togkonkurranse: – Kanskje de reisende vil oppdage at NSB ikke er så verst likevel

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse