JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Konkurranseutsetting i jernbanen

Tapte anbudet: Togrenholder Wenche og kollegaene mister jobben i Trafikkservice

Elite Service Partner vant kontrakten om renholdet på togene til SJ Norge.
Wenche Bye og 22 andre renholderne i Trafikkservice i Trondheim og Bodø står fra sommeren av uten jobb. Nå sier Norsk Jernbaneforbund at de vil kjempe for at de ansatte blir virksomhetsoverdratt til selskapet som vant oppdraget med renholdet på togene til SJ Norge.

Wenche Bye og 22 andre renholderne i Trafikkservice i Trondheim og Bodø står fra sommeren av uten jobb. Nå sier Norsk Jernbaneforbund at de vil kjempe for at de ansatte blir virksomhetsoverdratt til selskapet som vant oppdraget med renholdet på togene til SJ Norge.

Eirik Dahl Viggen

morten.hansen@lomedia.no

– Vi er skuffet over at Trafikkservice ikke fikk oppdraget, sier Kjell Næss, nestleder i Norsk Jernbaneforbund (NJF).

SJ Norge har signert kontrakt med Elite Service Partner. Det betyr at oppsigelsen de 23 renholderne i Trafikkservice fikk tidligere i år, blir stående.

Togrenholder Wenche fikk sparken: – De ansatte kunne vært ivaretatt bedre, sier statsråd Hareide

SJ tar i juni over trafikken på Dovrebanen og Nordlandsbanen. Allerede i januar ble 23 ansatte som vasker togene på denne strekningen sagt opp av Trafikkservice i påvente av anbudskonkurransen.

Vil kjempe for virksomhetsoverdragelse

Næss og Jernbaneforbundet mener likevel siste ord ikke er sagt. Forbundet vil nå kjempe for at de ansatte blir virksomhetsoverdratt til selskapet som vant oppdraget med renholdet på togene til SJ Norge.

En virksomhetsoverdragelse innebærer at en virksomhet eller avdeling overføres fra en arbeidsgiver til en annen. De ansatte får beholde jobben – og i utgangspunktet også avtalene de har med sin tidligere arbeidsgiver.

Vil ikke kommentere virksomhetsoverdragelse

Sverre Høven, administrerende direktør i SJ Norge, vil ikke oppgi lengden på kontrakten med Elite. Han forsvarer at det har blitt brukt lang tid på å få avtalen på plass.

– Det har vært krevende og vanskelige forhandlinger. Vi er en stor organisasjon og det har vært nødvendig å bruke den tiden det har tatt, sier Høven.

p

Han vil heller ikke kommentere kravet om virksomhetsoverdragelse.

– Det må Elite svare på. Det har ingenting med oss å gjøre, slik jeg ser det sier Høven.

Ikke tilgjengelig

Sentralbordet til Elite Service Partner opplyser at administrerende direktør Roger Tveide ikke er tilgjengelig for kommentar før på fredag.

Heller ingen andre i selskapet har mulighet til å gi noen kommentar.

Warning
Annonse
Annonse