JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tone Sønsterud (Ap) fikk ikke plass på Hedmarksbenken og vender tilbake til LO Stat

Etter to perioder på Stortinget for Arbeiderpartiet, er Tone Sønsterud ute av Løvebakken. Den tidligere nestlederen i LO Stat sto på tredjeplass på Aps liste i Hedmark.
GLEDER SEG: – Nå er det «all in» for LO Stat, sier Tone Sønsterud. Hun gleder seg til å vende tilbake til fagbevegelsen

GLEDER SEG: – Nå er det «all in» for LO Stat, sier Tone Sønsterud. Hun gleder seg til å vende tilbake til fagbevegelsen

Morten Hansen

anders@lomedia.no

– Det var en spennende kveld, der jeg var ute og inne hver halvtime. Kampen om utjevningsmandatet sto dessverre mellom meg og SV, men det var bra det ble SV som tok det og ikke Venstre, sier hun.

Disse blir fagbevegelsens representanter på Stortinget

Flere årsaker

Hun mener det er sammensatte årsaker til at Ap gjorde et så dårlig valg.

– Vi kom på defensiven, og ble drevet fra skanse til skanse. Jeg opplever at apparatet ute fungerte bra, og jeg møtte mye positive folk. Men også mange tvilere. Jeg har ikke møtt så mange tvilere siden 1978, sier hun.

Samarbeidsprat om Venstre og KrF tror hun heller ikke var et positivt bidrag.

– Det ble skurr på linja av samarbeid med KrF og Venstre. Dette kan vere biter, men mange bekker små blir en stor å, sier hun, og legger til at forlikene Ap har vært med på kan ha gjort det vanskeligere å se forskjell på Ap og regjeringspartiene.

Permisjon

Sønsterud har hatt permisjon fra LO Stat mens hun har vært på Stortinget, og nå skal hun tilbake til Statstilsattes hus.

– Jeg hadde håp om fire nye år, men nå går jeg videre. Én dør lukkes, og en annen åpnes. Nå er det «all in» for LO Stat, sier hun.

Sønsterud startet som tillitsvalgt for NTL i Statistisk sentralbyrå i 1978, og var blant annet leder for NTL Sentralforvaltningen. Nå gleder hun seg til å vende tilbake til fagbevegelsen.

– Det gjør jeg! LO Stat har fått en utrolig bra leder, har en god stab og et veldig bra distriktsapparat, sier hun.

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Krevende framover

For Sønsterud ser nok av utfordringer å ta tak i:

– Det som bekymrer meg mest med utviklingen de siste fire årene, er at regjeringa er i ferd med å svekke et av de tre benene i trepartssamarbeidet, og svekker fagbevegelsens styrke. Vi må stå opp mot det med alt vi har, sier hun.

Sønsterud spår også at kuttene i statsforvaltninga kommer til å fortsette, noe hun mener går utover tjenesteproduksjonen. Hun lurer også på hvordan regjeringen skal finansiere skattekutt i millardklassen, samtidig som de ikke kan bruke like mye oljepenger.

Men enn så lenge skal hun koble av:

– Jeg har ikke lest nyheter eller vært på Facebook. Akkurat nå sitter jeg og ser et program om fisk, flirer Sønsterud.

Ønsker velkommen

LO Stat-leder Egil André Aas ønsker Sønsterud velkommen «hjem».

– Jeg ser fram til at Tone kommer inn og blir en del av temaet. Hun sitter på mye verdifull kompetanse, så hun blir et positivt tilskudd inn til oss, sier han.

LO Stat-lederen måtte puste dypt et par ganger da prognosene kom

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse