JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Landsmøte i Norges Offisers- og spesialistforbund:

Torbjørn Bongo er gjenvalgt som NOF-leder

Samtidig valgte forbundet ny nestleder: Tor Egil Vangstad.
VALGT: Forbundsleder Torbjørn Bongo i Norges offisers- og spesialistforbund ble gjenvalgt torsdag.

VALGT: Forbundsleder Torbjørn Bongo i Norges offisers- og spesialistforbund ble gjenvalgt torsdag.

Kristian Espenes / NOF

anders@lomedia.no

Norges Offisers- og spesialistforbund (som skiftet navn i dag) valgte torsdag sin nye ledelse. En enstemmig valgkomité hadde innstilt på gjenvalg for sittende forbundsleder Torbjørn Bongo.

Han ble gjenvalgt ved akklamasjon.

Ny nestleder

Forbundet får også ny nestleder, nemlig Tor Egil Vangstad. Han kommer fra vervet som hovedtillitsvalgt i Luftforsvaret. I debatten rundt valgene ble det først lansert en motkandidat til Vangstad, Geir Standahl, men forslaget ble trukket og Vangstad ble også valgt ved akklamasjon.

Frafallet i Forsvaret bekymrer forbundstopp

– Dette var startskuddet

Rett etter valget sa Bongo det var godt å få avklart valgene, ettersom det alltid er spenning knyttet til landsmøter og valg.

– Dette var startskuddet, nå begynner jobben. Etter landsmøtet må vi gjøre en solid jobb med å organisere oss og finne ut hvordan vi best skal jobbe etter den kursen landsmøtet har satt, sier Bongo.

(Saken fortsetter under bildet.)

NY NESTLEDER: Tor Egil Vangstad er ny nestleder i Norges Offisers- og spesialistforbund.

NY NESTLEDER: Tor Egil Vangstad er ny nestleder i Norges Offisers- og spesialistforbund.

Kristian Espenes / NOF

Noen overordna problemstillinger er det imidlertid ingen tvil om at blir viktige.

– Pensjon og særaldersgrenser er kanskje det som ligger aller nærmest. En annen ting er den neste langtidsplanen for Forsvaret med alt det innebærer om 2 prosentmålet og diskusjoner om vedlikeholdsbitene i Forsvaret, sier han.

En annen oppgave på lengre sikt blir å gjøre noe med den følelsen NOFs medlemmer gir uttrykk for, nemlig at godene de har som militært personell i Forsvaret forsvinner bit for bit.

– Dette landsmøtet bekrefter at det er en opplevelse vi ansatte har. Men med en regjering og et departement som er opptatt av effektivisering og kutt blir det utfordrende å få gjort noe med det. Men det må vi, for hvis ikke tror jeg den stigende turnoveren i Forsvaret bare vil akselerere, sier han.

Ap vil stanse husleieøkningen i Forsvaret ved hjelp av Stortinget

Nytt navn

Forbundet vedtok også torsdag å skifte navn til Norges Offisers- og spesialistforbund. Forkortelsen blir fremdeles NOF. Bongo forklarer navneendringen slik:

– Dette er vel det femte navnet forbundet har, og det har ofte blitt utløst av endringer Stortinget har gjort. Nå har forsvaret offiserer og spesialister, som tidligere ble kalt underoffiserer. Med dette navnet spesifiserer vi at vi er et forbund for alt militært personell, og det er viktig at navnet reflekterer de vi representerer, sier Bongo.

Navneendringen kom som et benkeforslag på landsmøtet, der det fikk 106 av 110 stemmer.

Les også: Sist de møttes ble hovedtillitsvalgt i Hæren skjelt ut av statsråden. Denne gangen fikk han ros

Warning
Annonse
Annonse