JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Centrum Bowling i Trondheim:

Bowlinghallen til Per Einar fikk en halv million i koronastøtte: – Nå skal jeg slutte å klage på bompenger

Etter koronastengningen strømmer kundene på, og alle ansatte er tilbake på jobb på Centrum Bowling. – Heldigvis har vi drevet sunt i mange år, og overlever, sier daglig leder Per Einar Walstad.
Daglig leder Per Einar Walstad og hans niese Grethe Fosseide i "hjertet" av bowlinghallen.

Daglig leder Per Einar Walstad og hans niese Grethe Fosseide i "hjertet" av bowlinghallen.

Glen Musk

02.10.2020
13:51
08.10.2020 10:25

merete.holtan.garte@lomedia.no

12. mars stengte Norge ned på grunn av koronapandemien, og Per Einar Walstad i Trondheim fikk seg en støkk. Han er daglig leder for Centrum Bowling, som Arbeidsmanden besøkte for en tid tilbake. Da var det full rulle på senteret, og stedets to fulltidsansatte, Per Einar og niesen Grethe Walstad Fosseide, hadde det travelt.

Les mer her: Bowlingvert Per Einar (57): – Bowling har vært livet mitt i snart 50 år

Som bowlingverter er de begge organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund og går under den såkalte fritids- og aktivitetsavtalen. De øvrige tolv ansatte på Centrum Bowling er studenter i 10-20 prosentstillinger og er ikke organisert.

Samtlige ble permittert da restriksjonene fra regjeringen kom i mars. Bare daglig leder fortsatte i en 10-prosentsstilling for å ta seg av det administrative.

Koronapandemien: Maria (41) blir arbeidsledig: – Jeg vet ikke helt hvordan vi skal klare oss

– Klump i magen

– Jeg fikk en klump i magen da beskjeden fra regjeringen kom. De første 14 dagene var tøffe, begynner Per Einar Walstad.

Han måtte brått stenge dørene til bowlinghallen i Trondheim sentrum, som til vanlig huser alt fra glade amatører og skoleklasser til idrettsutøvere og seriøse pensjonistspillere.

Heldigvis kvalifiserte flere av de ansatte til dagpenger fra Nav, bare de med studielån fra Statens Lånekasse gikk glipp av det. Men så var det omsetningen. Centrum Bowling måtte holde stengt fra 12. mars til 25. mai. På de to og en halv månedene tapte AS-et halvannen million kroner.

I helgene er det diskobowling  Grethe Fosseide (til venstre) og daglig leder Per Einar Walstad sjekker at den nymonterte discobelysningen er i orden.

I helgene er det diskobowling Grethe Fosseide (til venstre) og daglig leder Per Einar Walstad sjekker at den nymonterte discobelysningen er i orden.

Glen Musk

– Skal aldri mer klage over avgifter

Heldigvis kvalifiserte Centrum Bowling til kronastøtte fra staten, og fikk omtrent en halv million kroner av tapet dekket.

Per Einar Walstad er takknemlig for støtten.

– Nå ser vi verdien av å ha et oljefond. Vi skal i det hele tatt være glad for at vi lever i Norge når en sånn krise inntreffer, sier han, og blir munter i stemmen:

– Fra nå skal jeg slutte å klage på bompenger og andre avgifter, jeg skal bare betale!

LO-lederen: – Verdens beste arbeidsliv kan vi ikke skusle bort på grunn av noen måneder med korona

Vasker kulene mellom hver kunde

Da han og de ansatte kom tilbake på jobb i slutten av mai, var det under litt andre arbeidsforhold enn vanlig.

Bowlinghallen kan nå bare ta imot 40 personer i lokalet, som på en god kveld før pandemien kunne være fylt med opp mot det dobbelte. Det er satt opp skillevegger mellom de ti banene, og spillerne får utdelt kuler som vaskes og desinfiseres etter bruk. I tillegg er det tatt vekk stoler i de sosiale delene av lokalet, der det drikkes kaffe og spises pizza – slik overholdes enmetersregelen.

– Det er masse smitteverntiltak og styr, men vi klarer å holde åpent, sier Per Einar Walstad.

Daglig leder Per Einar Walstad og hans niese Grethe Fosseide er enige om at hallen kan åpne for dagen.

Daglig leder Per Einar Walstad og hans niese Grethe Fosseide er enige om at hallen kan åpne for dagen.

Glen Musk

Besøksrekord i juli

Det er folk tydeligvis glad for.

– Vi har færre kunder totalt sett på grunn av restriksjonene på 40 i hallen samtidig, men vi har ikke mindre interesse, faktisk ikke – folk er gira på bowling, forteller Walstad.

Den daglige lederen kan berette om omsetningsrekord i juli, som vanligvis er en stille måned. Centrum omsatte for 60 prosent mer enn tidligere beste juli måned.

– Sommeren var fantastisk! Folk var turister i eget land, vet du, og de ville spille bowling. Været i Trøndelag var dårlig.

Koronakrisen:Et halvt år med koronaviruset: Slik preget tiltakene Norge

Fremdeles gjeldfri

Per Einar Walstad har vennet seg til å drive med restriksjoner, og tror det vil gå bra med driften.

– Framtida? Jeg ser ikke noe negativt på den – jeg har ikke den klumpen i magen lenger. Det kan selvsagt bli at vi får pålegg om å stenge noen dager igjen, men jeg frykter ikke noe langvarig, sier bowlingverten, som er stolt av å kunne konstatere at Centrum Bowling fremdeles er fri for gjeld.

– Vi har drevet sunt i mange år, og hadde en buffer. Vi har derfor sluppet å bruke nødhjelp og lån – og vi overlever.

Daglig leder Per Einar Walstad plasserer ut den helautomatiske maskinen som vasker og oljer banene.

Daglig leder Per Einar Walstad plasserer ut den helautomatiske maskinen som vasker og oljer banene.

Glen Musk

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
02.10.2020
13:51
08.10.2020 10:25