JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt

Ap stopper Høyres kutt mot Fair Play Bygg

Høyre har varslet en storstilt reversering på både innleie og midlertidighet hvis de kommer til makta etter valget, skriver Per Vidar Kjølmoen. (Illustrasjonsfoto)

Høyre har varslet en storstilt reversering på både innleie og midlertidighet hvis de kommer til makta etter valget, skriver Per Vidar Kjølmoen. (Illustrasjonsfoto)

Håvard Sæbø

Dette er et meningsinnlegg. Det er skribentens mening som kommer til uttrykk. Du kan sende inn kronikker og kronikkinnlegg til FriFagbevegelse på epost til debatt@lomedia.no
Vi prioriterer arbeidsfolk og et tryggere arbeidsliv for alle.

Fagligpolitisk ansvarlig i Ap

«Ikke vis meg verdiene dine, vis meg budsjettene dine», sa USAs president Joe Biden.

Han gikk lei av politikere på amerikansk høyreside som prøvde å fremstå som tøffe i politikken, men prioriterte helt andre ting i egne budsjetter. Det kan se ut som om Høyre har kopiert sitt republikanske søsterparti.

Forleden lanserte Høyre sine punkter for et tryggere arbeidsliv med en fin brosjyre. Det aller meste skal vurderes, utredes og arbeides for. Men det er når gode intensjoner skal finansieres og betales for at vi får vite hva partiet egentlig står for.

Høyre gjorde et godt kommunevalg i fjor høst, og har nå mulighet til å vise hva de faktisk prioriterer når de kommer til makta. Og det har de gjort.

Fair Play Bygg er en liten organisasjon som har som eneste jobb å avsløre og dokumentere arbeidslivskriminalitet rundt om i Norge.

En liten gruppe med dedikerte mennesker jobber dag, og noen ganger natt, for å stoppe utnytting av arbeidere på norske arbeidsplasser. De får til mye med lite. Dessverre ser det ut som Høyre mener noe helt annet.

I åtte ulike kommuner og fylkeskommuner har Høyre nå vedtatt drastiske kutt til Fair Play Bygg. Kuttene utgjør til sammen 1,65 millioner kroner i året. Partiet vil ikke prioritere dette avgjørende arbeidet mot arbeidslivskriminalitet.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet prioriterer annerledes. Vi doblet støtten i revidert nasjonalbudsjett. Det gjør vi fordi vi mener arbeidet de gjør med å bekjempe sosial dumping og arbeidslivskriminalitet er viktigere enn noen gang, og heller må styrkes enn nedprioriteres.

Vi prioriterer arbeidsfolk og et tryggere arbeidsliv for alle. Derfor går vi inn med nye to millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett til Fair Play Bygg og deres arbeidet mot arbeidslivskriminalitet.

Høyre har varslet en storstilt reversering på både innleie og midlertidighet hvis de kommer til makta etter valget. Det viser hvor store forskjeller det er mellom Høyre og Arbeiderpartiet i arbeidslivspolitikken, tross blå glansede brosjyrer.

For, som amerikanerne sier: «Money Talks, Bullshit Walks».

Aktuelt: Her setter arbeiderne livet på spill. Se skrekkbildene fra Arbeidstilsynet

Warning
Annonse
Annonse