JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt

«LOs ledelse forholder seg altfor passive»

LOs TOPPTRIO. LO-leder Peggy Hessen Følsvik,  LOs første nestleder Sissel M. Skoghaug og LOs andre nestleder Steinar Krogstad. Her på LO-kongressen i 2022.

LOs TOPPTRIO. LO-leder Peggy Hessen Følsvik, LOs første nestleder Sissel M. Skoghaug og LOs andre nestleder Steinar Krogstad. Her på LO-kongressen i 2022.

Sissel M. Rasmussen

Dette er et meningsinnlegg. Det er skribentens mening som kommer til uttrykk. Du kan sende inn kronikker og kronikkinnlegg til FriFagbevegelse på epost til debatt@lomedia.no
Warning
Det er på høy tid at LO kommer på banen og legger press på regjeringen rundt økte kostnader for arbeidsfolk.

Med bakgrunn i den økonomiske situasjonen LOs medlemmer og også mange andre nå står i og kommer til å merke sterkere framover, mener vi at LOs ledelse forholder seg altfor passive!

Med en regjering som ikke viser noen som helst ønske eller vilje til å prøve å løse disse utfordringene på en forutsigbar måte som kommer norske husholdninger og bedrifter til gode.

Prissjokket: – Mange må velge mellom mat og å betale regninger

LO er en organisasjon med et medlemstall som gir en unik mulighet til å legge press på regjeringen.

Derfor mener vi at det er på høy tid at LO nå kommer på banen og legger press på regjeringen om å finne løsninger som er varige og ikke midlertidige.

Hvor er det blitt av solidariteten, rettferdigheten og demokratiet, grunnpilarene for LO som organisasjon?

At vi i år har klart å beholde noe av kjøpekraften etter lønnsoppgjøret med de galopperende kostnadene er det bedriftene som har tatt kostnadene for.

Med de økte kostnadene LOs medlemmer sliter med i dag er det med undring vi registrerer at LO forholder seg så passive. Nå er det på tide at LO som organisasjon tar ansvar og samler troppene for å presse regjeringen til å vise ansvar. Dette kan ikke fortsette.

Annonse

Flere saker

Annonse