JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik

Barnehagestreiken er over. Se hva de ble enige om

Et viktig skritt på veien mot en fullverdig pensjonsløsning for de ansatte, ifølge Fagforbundet.
Nå skal de ansatte i barnehager med NHO-avtale tilbake på jobb.

Nå skal de ansatte i barnehager med NHO-avtale tilbake på jobb.

Leif Martin Kirknes

per.flakstad@fagbladet.no

Natt til fredag ble partene enige. Dermed kan 65 ansatte fordelt på åtte barnehager kan gå tilbake på jobb i dag tidlig etter å ha streiken i fire uker.

Partene var innkalt til tvungen mekling på torsdag. Innen fristen ved midnatt var de ikke enige, men i ett-tiden i natt kom de fram til et anbefalt resultat.

Pensjonspenger skal gå til pensjon

Partene har blitt enige om at den delen av offentlige tilskudd som er beregnet til pensjonsformål, skal brukes til pensjonsformål. Pensjon har ikke tidligere vært tariffestet og det har vært et svært variabelt sparenivå mellom de ulike barnehagene.

Nå har alle blitt sikret maksimale sparesatser i innskuddspensjonen.  

Pensjonsordningen skal reguleres gjennom særavtaler som senest skal inngås 1. juni i år med virkning fra samme dato. 

Økt lønn

I tillegg til enigheten om pensjon er det også bestemt at det skal gis et generelt tillegg på 7800 kroner fra 1. mai i fjor. Minstelønnssatsene heves til samme nivå som PBL-barnehagene fra 1.januar i år.  

Se de nye lønnssatsene her

– Pensjonsarbeidet fortsetter

– Med denne avtalen har vi sikret de ansatte en langt bedre tjenestepensjon enn de har hatt tidligere. Det er også avtalt et partsarbeid som har som mål å komme med en felles anbefaling om valg av tjenestepensjonsordning, sier Anne Green Nilsen i Fagforbundet.  

– Gjennom avtalen med NHO har vi sikret de allerede inngåtte avtalene om barnehagepensjon som medlemmer i andre private barnehager har kjempet fram tidligere. Dette er viktig for tryggheten til våre medlemmer om at vi ikke får en storstilt tariffhopping, sier Green Nilsen.  

Samtidig fortsetter arbeidet med å sikre en trygg og livsvarig pensjon på linje med andre kommunale og private barnehager: – Vi må jobbe videre med å sikre en fullverdig barnehagepensjon også i NHO-barnehagene, men dette resultatet gjør at vi er mye nærmere målet, sier Green Nilsen. 

Mye lest: Sjekk om lønna di er lav nok – du kan få ekstra penger

Warning
Annonse
Annonse