JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mari Røsjø (32) skal lede teater- og scenearbeiderne

Mari Røsjø er valgt til ny leder av Fagforbundet Teater og Scene. Hun synes det er en stor tillitserklæring som på mange måter kom uventet på henne.
Mari Røsjø har fått nytt ærefullt verv.

Mari Røsjø har fått nytt ærefullt verv.

Fagforbundet

helge@lomedia.no

Henriette Jevnaker har vært leder av Fagforbundet Teater og Scene i en årrekke, men før jul ble hun valgt til nestleder i LO Stat. Dermed skulle ny leder av fagforeningen velges.

Det ble Mari Røsjø, som har vært aktiv i fagforeninga siden 2014 og som er født, oppvokst og bor på Grünerløkka hvor hun også er politisk aktiv for Rødt.

Hun synes vervet er veldig stort, og en tillitserklæring. Og uventet på mange måter.

– Skoene til Henriette Jevnaker er veldig store å fylle. Henriette har gjort en formidabel jobb. Hun har løftet fagforeninga til et nytt nivå. Det har blitt gjort en meget god organisatorisk og politisk jobb. Det er et ærefullt oppdrag å ta over etter henne, sier Røsjø.

Hun har vært organisert så lenge hun kan huske. Røsjø meldte seg inn i LO så fort hun fikk en sommerjobb. Den første sommerjobben var i Byarkivet og Riksarkivet, hvor hennes mamma jobbet.

Hele og faste stillinger

Mari Røsjø har jobbet som lydtekniker på Nationaltheatret og startet som ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Teater og Scene (den gang Film- og teaterteknisk forening) i 2014.

– Jeg har også sittet i ungdomsutvalget til Fagforbundet Oslo 2015–2017 og ble valgt inn i klubbstyret på Nationaltheatret i 2015. Jeg tok over som klubbleder i 2017 og satt fram til jeg gikk ut i fødselspermisjon august 2018. I desember ble jeg valgt til ny leder av Fagforbundet Teater og Scene, sier Mari Røsjø.

Hun er personlig veldig opptatt av retten til faste stillinger og kampen mot midlertidighet.

– Jeg har selv vært frilanser og erfart hvordan det er å være usikker i en jobbsituasjon. Jeg har sett med egne øyne hvordan det har vært mye misbruk av midlertidig stillinger. Hovedregelen skal alltid være heltid og faste ansatte, også i kulturlivet, sier Mari Røsjø.

Warning
Annonse
Annonse