JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

150 bussjåfører fikk feil lønn i fire år. Like før jul kom kravet om å betale tilbake

Marit Sauge, leder av bussklubben i Oslo sporveiarbeideres forening.

Marit Sauge, leder av bussklubben i Oslo sporveiarbeideres forening.

Simen Aker Grimsrud

joran.gronstad@lomedia.no

Siden sommeren 2014 har Unibuss betalt sjåfører for mye i lønn. Nå krever selskapet at sjåførene tilbakebetaler det de har fått for mye. Det skriver Aftenposten.

For enkelte sjåfører dreier det seg om opptil 30.000 kroner. Kravet kom like før jul.

– Svært uheldig, både pengekravet og tidspunktet det kommer på, sier lederen for bussarbeiderklubben i Unibuss, Marit Sauge til Aftenposten.

Sauge mener det dreier seg om en systemfeil og at bedriften har et ansvar for å dekke opp feilen.

– Det er vanskelig å kreve at sjåfører som jobber deltid og som har store variasjoner i sine månedlige lønninger, selv skal kunne oppdage at de har fått for mye i lønn, sier hun.

Sauge forteller at klubben nå vil søke juridisk hjelp hos Fagforbundet i LO for å få vurdert lovligheten av bedriftens fremgangsmåte.

Kommunikasjonssjef Ina Helen Østby i Unibuss beklager det inntrufne og sier at bedriften har vært i kontakt med de tillitsvalgte om saken.

– Det er gjennomført drøftelsesmøter med fagforeningene NTF og YTF, som er de som i tråd med hovedavtalen og tariffavtalen har forhandlingsrettigheter på vegne av sine medlemmer. Alle de 150 ansatte det gjelder får mulighet til å ha med seg representant fra sin fagforening, også OSA-medlemmer, i de individuelle gjennomgangene for dem som ønsker det, sier Østby til Aftenposten.

Bussjåfører vil ha tissepause inn i tariffavtalen

Jan Erik varslet om grov korrupsjon på sin arbeidsplass - nå er han med i varslerutvalget

Populært å ta fagbrev blant bussjåfører i Østfold

Warning
Annonse
Annonse