JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap krever at vogntog uten vinterdekk må stoppes på grensa

Utenlandske lastebiler som kjører seg fast i heftig norsk vintervær ble tema på Stortinget onsdag. Ap mener dårlig skodde kjøretøy må stoppes på grensen.
Aps stortingsrepresentant Sverre Myrli.

Aps stortingsrepresentant Sverre Myrli.

Helge Rønning Birkelund

Stortingsrepresentant Sverre Myrli (Ap) viste i spørretimen til ferske avisoppslag om lastebiler, ofte utenlandske, som kjørte seg fast i tirsdagens snøvær.

– Det er flere og flere utenlandske lastebiler og mange av dem er ikke skodd og utrustet for norske vinterforhold. Hvorfor lar myndighetene dette skje? Hvorfor stoppes ikke disse på grensen før de kjører rundt i Norge og skaper store problemer? spurte han.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) viste til at det er innført strengere regler til bruk av vinterdekk og mulighet til å stoppe vogntog ved hjelp av hjullås.

– Det er mer kontroller av at en har kjetting i kjøretøyet og vi jobber aktivt opp mot våre internasjonale venner for å få et gjensidig førerkortregelverk om at en skal ha kompetanse på å kjøre på vinterveier, sa han.

Han påpekte at det er færre ulykker med vogntog og satte det i sammenheng med strengere regler.

Solvik-Olsen påpeker at det også er jobbet med regler som sikrer at vogntog som kjører seg fast blir flyttet og ikke kan «sitte og vente på våren» for å slippe kostnader.

(©NTB)

Tabbe frå Skatteetaten: Feil på skattekort kan gi deg baksmell

Warning
Annonse
Annonse