JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KrFs veivalg:

LO-lederen mener KrFs valg flytter norsk politikk lenger til høyre

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen gir ikke opp kampen for et ryddigere arbeidsliv og mindre forskjeller.
LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen.

LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen.

Bjørn A. Grimstad (arkivfoto)

helge@lomedia.no

Fredag kveld bestemte Kristelig Folkepartis ekstraordinære møte at de skal søke forhandlinger om å gå inn i dagens borgerlige regjering.

Partilederen varslet allerede før avstemmingen at han kom til å gå av når en regjeringserklæring er fremforhandlet, dersom landsmøtet valgte blått.

Hareide tapte kampen. Nå blir det blå flertallsregjering

LO-lederen forstår godt at Knut Arild Hareide ikke lenger synes det er naturlig at han fortsetter som KrF-leder, men synes samtidig det er synd.

– Hareide har vært en veldig god samarbeidspartner på flere områder for LO. Han har vist en vilje til å jobbe for mål som vi har felles med ham, om reduserte forskjeller, fattigdomsbekjempelse og et ryddigere arbeidsliv, sier Hans-Christian Gabrielsen til FriFagbevegelse.

LO-lederen var forberedt på at det kom til å bli jevnt i avstemningen, men registrerer nå at KrF har gjort et retningsvalg som går i en annen retning enn det LO ønsker.

Venstresiden varsler knallhard opposisjon mot en blå flertallsregjering

– Retningsvalget til KrF innebærer at vi nå kommer til å få en høyredominert flertallsregjering. Det er veldig beklagelig, fordi det vil gi mer makt og innflytelse til politiske krefter som ønsker en annen samfunnsutvikling enn det vi i LO ønsker. Og som jeg tror mange i KrF ønsker, mener Gabrielsen.

– For oss er politikken det viktigste. Vi kjemper for en politikk for vanlige folk, og det er nok av områder og kjempe videre for. Vi trenger et krafttak mot de økende ulikhetene i samfunnet og det må ryddes opp i den useriøse delen av arbeidslivet. Dette er viktige området som vi håper at også KrF vil være opptatt av framover.

– Jeg håper ikke at dette valget gjør at partiet avskilter politikken sin, poengterer Hans-Christian Gabrielsen.

Warning
Annonse
Annonse