JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KrFs veivalg:

Pensjon fra første krone kan være tapt når KrF velger Erna Solberg, sier Ap-politiker

– KrFs valg er et dårlig retningsvalg for arbeidslivet, mener Arbeiderparti-politiker Arild Grande.
Stortingsrepresentant Arild Grande for Arbeiderpartiet.

Stortingsrepresentant Arild Grande for Arbeiderpartiet.

Leif Martin Kirknes (arkivfoto)

helge@lomedia.no

Grande mener det kunne blitt ryddet opp i arbeidslivet om KrF hadde tatt et annet retningsvalg.

Fredag kveld bestemte Kristelig Folkepartis ekstraordinære møte at de skal søke forhandlinger om å gå inn i dagens borgerlige regjering.

Og nå tror Grande at det brenner et blått lys for fellesforslaget fra Ap og SV om pensjon fra første krone, som omfatter én million norske lønnsmottakere.

Hareide tapte kampen. Nå blir det blå flertallsregjering

Slagkraftig alternativ

– Nå må vi starte arbeidet med å skape et slagkraftig alternativ til regjeringens politikk, med fokus på et bedre arbeidsliv som er mer tilrettelagt for familiene. Og mane til kamp mot økte forskjeller. Nå må vi feste blikket mot kommunevalget til høsten, sier Arild Grande til FriFagbevegelse.

Han er arbeidslivspolitiker på Stortinget og har bidratt til en av regjeringens største nederlag de siste fem årene. Gjennom støtte fra KrF gikk opposisjonens forslag om innstramminger for bemanningsbransjen og innleie, gjennom i Stortinget.

– Sammen kunne vi fått til mange tiltak som kunne ryddet opp i arbeidslivet, gitt et mer forutsigbart og rettferdig arbeidsliv. Vi kunne også bidratt til et arbeidsliv som ville være langt mer familievennlig. Nå mister vi den muligheten og det kan bli trangere kår i arbeidslivet, mener Grande.

LO-lederen mener KrFs valg flytter norsk politikk lengre til høyre

Bredere samarbeid

Nå vil Ap-fraksjonen søke et enda bredere samarbeid med Senterpartiet og SV i Stortinget.

– For politikkens del vil KrFs veivalg bety at den utviklingen vi har sett med økte forskjeller i arbeidslivet vil fortsette. Politikken som innebærer mer innleie og midlertidighet vil også fortsette, sier Grande.

Han har også et annet varsel om at dette vil bli fasiten.

– De som har ivret mest for å gå i regjering med Høyre, Frp og Venstre er de samme som har stått sammen med regjeringspartiene i arbeidslivspolitikken, mener Arild Grande.

– Nå blir det svært vanskelig å få gjennomslag for en ny politikk og ny kurs. Men vi skal ikke gi oss. Vi skal stå på, poengterer han.

Venstresiden varsler knallhard opposisjon mot en blå flertallsregjering

Warning
Annonse
Annonse