JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Verving

Tillitsvalgt Aina mener du aldri kan vite når du trenger hjelp

På Kiwi Brummundal er Aina Grosberghaugen en av de første du får prate med som nyansatt.
Iwona (t.v.) flyttet til Norge fra Polen, et land hvor det lite populært å være fagorganisert. For fem år siden lot hun seg verve av Aina.

Iwona (t.v.) flyttet til Norge fra Polen, et land hvor det lite populært å være fagorganisert. For fem år siden lot hun seg verve av Aina.

André Kjernsli

katharina@lomedia.no

Ved Kiwi Brumunddal er 18 av 27 ansatte medlem av Handel og Kontor (HK). Det kan de takke tillitsvalgt Aina Grosberghaugen for.

– Jeg er frampå med en gang vi får nye ansatte. Forteller at jeg er tillitsvalgt, og hva det vil si å være fagorganisert, sier 32-åringen.

Hun anbefaler alle Kiwi-ansatte å bli medlem av HK.

– Du vet aldri når du trenger hjelp. Uansett hvor trygt og godt du har det på jobben, er det lurt å ha en fagforening i ryggen dersom det skjer noe, sier hun.

Les også: Olav Rune og kollegaene jobber i kulda for å unngå permitteringer

Lokker med Tusenfryd

Ofte får hun høre at det er dyrt å være HK-medlem, men Grosberghaugen er ikke enig. Kontingenten er 1,4 prosent av lønna. Er du student, lærling eller elev, er medlemskapet billigere.

– Og så trekkes det automatisk av lønna i Kiwi. Du merker det ikke engang, sier hun.

Grosberghaugen har jobbet i dagligvarebutikken siden hun var 19 år og vært medlem i HK nesten like lenge. Tillitsvalgt ble hun i 2017. I mai ble hun nestleder i HKs konsernklubb i Kiwi.

Nylig fikk hun et par nye kolleger. Grosberghaugen er i gang med å verve dem også.

– Det kommer godt med at vi får rabatter på Tusenfryd og hoteller og har Norges beste innboforsikring.

Les også: De flyr milliardærer og statsministeren. Nå krever pilotene tariffavtale

Lønnsøkning på 9,50 kroner

Ikke nok med at Grosberghaugen er en racer i verving, hun snakker også varmt om videreutdanning til medlemmene. Det har båret frukter. I vår satte hun og fire kolleger seg på skolebenken igjen for å ta fagbrev i salgsfaget. HK gir 10.000 kroner i støtte til medlemmer som vil ta fagbrev. Av arbeidsgiveren får de ansatte fri til videreutdanning.

Les også: Elisabeth og Isak jakter på nye medlemmer

Med fagbrev i hånda, øker timelønna til butikkansatte med seks års ansiennitet eller mer med ni kroner og femti øre. Grosberghaugen vil ende opp med 230 kroner i timen hvis alt går etter planen.

– Jeg har et ønske om å bestå selv om hverdagen min er hektisk, men jeg tror det skal gå bra, sier tobarnsmora.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i handel, kontor, luftfart og reiseliv, finans, forlag, media, samferdsel og organisasjoner.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse