JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forbundsleder Anne Finborud

– Ingen planer om å slå SL sammen med andre forbund

Det foreligger ingen konkrete forslag om å slå Skolenes landsforbund (SL) sammen med andre LO-forbund. I dag jobber vi for å styrke SL innad i LO, sier forbundsleder Anne Finborud.
Viktig debatt: SL skal styrke sin posisjon i LO, fastslår forbundsleder Anne Finborud.

Viktig debatt: SL skal styrke sin posisjon i LO, fastslår forbundsleder Anne Finborud.

sym@lomedia.no

Anne Finborud stiller seg undrende til at FriFagbevegelse i en artikkel torsdag stiller spørsmål ved om Skolenes landsforbund har en framtid som eget LO-forbund.

– Det kommende landsmøtet i Skolenes landsforbund skal ta stilling til et forslag om «å bestille en utredning av sammenslåing med andre LO-forbund», eller ikke. Dette er noe helt annet enn å formidle at det foreligger et konkret forslag om å slå SL sammen med andre LO-forbund, understreker Finborud overfor FriFagbevegelse.

Få nyhetsbrev fra I skolen

Viktig skolestemme i LO

Sier landsmøtet ja til å bestille en slik utredning, har vedtaket full støtte fra forbundslederen.

– I et langsiktig perspektiv, vil det være naturlig å se på SLs posisjon innad i LO. Jeg velger å tro at dette også gjelder andre LO-forbund. Den seriøse debatten om dette vil jo eventuelt gjøres på grunnlag av en rapport etter utredningen – ikke før. Det er likevel viktig å ta debatten, for på sikt å sikre seg de riktige posisjonene og styrke SL, sier Anne Finborud.

Forbundslederen understreker at SL vil fortsette å jobbe seriøst for å sikre SL som et eget forbund innad i LO.

– SL er og skal med sin sterke og tydelige røst være en viktig skolestemme i LO. Våre medlemmer skal være trygge på at SL jobber for å sikre gode lønns- og arbeidsvilkår, sier Anne Finborud.

Dersom landsmøtet ønsker å utrede en sammenslåing, vil konklusjonen av en slik utredning trolig tidligst bli en sak for landsmøtet i 2021, opplyser forbundslederen.

Vil styrke SL i regionene

Anne Finborud viser også til at et eget, internt utvalg har fått i oppgave å utrede hvordan SL skal organisere seg i framtiden.

– Et av forslagene som skal realitetsbehandles på landsmøtet, er spørsmålet om SL skal opprette distriktssekretærer for å styrke SL ute i regionene. Det viser at SL er på offensiven for å styrke medlemmenes interesser også lokalt, sier Anne Finborud.

Skolenes landsforbund avvikler sitt landsmøte på Hell i perioden 3.- til 6. april.

Har Skolenes landsforbund en framtid som eget LO-forbund?

SL-leder provosert av kunnskapsministeren

Her er gratis skolemat en selvfølge

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse