JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Arild Vinkenes (45) skal lede nye SL Telemark

Han jobber til daglig som lærer ved Porsgrunn videregående skole.
Arild Vinkenes (45) er valgt til fylkesleder for det nye fylkeslaget SL Telemark. Han tiltrer vervet 1. august i år.

Arild Vinkenes (45) er valgt til fylkesleder for det nye fylkeslaget SL Telemark. Han tiltrer vervet 1. august i år.

Sidsel Valum

sidsel@lomedia.no

Fra 1. august er Arild Vinkenes fylkesleder for det nye fylkeslaget SL Telemark.

– Jeg elsker jobben min. Jeg er glad i å være sammen med elevene og i å formidle kunnskap. I jobben som lærer er det ingen dager som er like, sier Vinkenes.

Han er lektor med tillegg og jobber til daglig som lærer i fysikk og andre realfag på alle trinn ved Porsgrunn videregående skole.

Arild Vinkenes har utdanning som sivilingeniør fra Tromsø og i tillegg PPU. Han har jobbet som lærer siden 2005, først ved Gol videregående skole og siden 2009 ved Porsgrunn videregående skole. SL har en stor klubb ved Porsgrunn videregående skole. Her ble han vervet som medlem av SL av plasstillitsvalgt Staale Bergersen, som også er hovedtillitsvalgt for SL og medlem av forbundsstyret og landsstyret.

Skal lede nytt fylkeslag

Som følge av at fylket Vestfold og Telemark oppløses og fylkene Vestfold og Telemark gjenoppstår fra 1. januar 2024, er nå fylkeslaget SL Vestfold og Telemark snart historie. Representantskapsmøtet til SL Vestfold og Telemark i Porsgrunn fredag 14. april vedtok først å legge ned fylkeslaget og valgte deretter nye styrer for fylkeslagene SL Telemark og SL Vestfold som skal være i virksomhet fra 1. august i år. SL Vestfold og Telemark skal fungere fram til da.

– Jeg ble forespurt om jeg ville stille til valg og måtte tenke meg litt om, sier Arild Vinkenes som ble valgt til fylkesleder for SL Telemark.

Han forteller at nå skal det nye styret konstituere seg og bli enige om veien videre fram til det trer i kraft 1. august.

At fylkeslaget trer i kraft fem måneder før det nye fylket, skyldes at de ønsker å følge skoleåret og å delta i den fylkeskommunale prosessen fram mot oppløsningen for å ha innflytelse på forhold som gjelder fordeling av ressurser til skolene og til hovedtillitsvalgte.

Motorsykkelentusiast

Arild Vinkenes bor i Porsgrunn hvor han er født og oppvokst. Han har samboer og to barn fra tidligere ekteskap. I fritida trives han med å kjøre motorsykkel.

Som fylkesleder kommer han til å jobbe nært sammen med Staale Bergersen som ble valgt som hovedtillitsvalgt for fylkeskommunalt ansatte i det nye Telemark fylke.

– Jeg kjenner alle som ble valgt inn i det nye fylkesstyret og er sikker på at vi skal få til et godt samarbeid, sier Arild Vinkenes.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse